Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obojica poginula

Policajci koji su se zabili u kamion bili su pijani, vozač imao 2,91‰

prometna nesreca
Snimio čitatelj
04.01.2013.
u 10:22

Vozač je poginuo na mjestu nesreće, a suvozač u bolnici nekoliko dana poslije

Točan uzrok nesreće koja se dogodila na autocesti A4 28. prosinca 2012. godine u kojoj su poginula dvojica policajaca nije utvrđen ni nakon očevida, javlja Ravnateljstvo policije. Analizom je utvrđeno da je pokojni 42-godišnji policajac, koji je vozio policijski automobil, u krvi imao 2,91 promil alkohola u krvi, dok ostali vozači nisu bili pod utjecajem alkohola. Alkoholiziran je bio i suvozač, 30-godišnji policajac koji je nekoliko dana poslije preminuo u bolnici, a kojemu je izmjereno 1,83 promila.

Policija napominje da policajci u trenutku nesreće nisu poduzimali policijske ovlasti jer im je završila smjena te da je službeni automobil kojim su se zabili u kamion operativno vozilo, a ne presretač, kao što su prenijeli neki mediji.

– Kako bi se utvrdile sve činjenice koje su prethodile prometnoj nesreći, odnosno odgovornost i propusti mjerodavnih osoba u organizaciji službe i rukovođenju policijskim službenicima, glavni ravnatelj policije Vlado Dominić naložio je mjerodavnim internim službama utvrđivanje svih okolnosti ovog događaja – piše u policijskom priopćenju.

Komentara 41

OB
-obrisani-
10:53 04.01.2013.

kordunas srami se....kad je policija pijana,onda nikom nista,jel? dobro da ova dvojica nisu ubila obitelj u kamionu....a za smrt su sami krivi jer su bili nacugani...

TI
tia
11:23 04.01.2013.

vrlo često na cesti sretnem policijsko vozilo koje vozi (očigledno) prebrzo, i to u naselju,viđam policijska vozila pre birtijama, a znam da nisu tamo službeno (malo smo mjesto), pogrešno parkirane policajce..... uvijek sam mislila da bi policija trebala biti uzor, ali kod nas je to rijetko za doživjeti.

ZY
zypo100
10:53 04.01.2013.

krasno zakon i disciplina

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije