Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zaigrao za suparnika

Policajac svom bratiću dileru 'drukao' prikrivenog istražitelja

'policija1_Pixsell_Crn_0_Arh'
Pixsell
10.11.2011.
u 21:30

"Narkoman neki, dva puta heroin", napisao je Goran Kaurić o istražitelju svom rođaku Tomislavu Dragoji.

Prikriveni istražitelj "ubačen" je u društvo Tomislava Dragoje, za kojeg se sumnjalo da ima posla s drogom. Dobio je lažni identitet i izmišljeni, "debeli" kriminalni dosje. No, Dragoja je bio na oprezu pa je novog poznanika odlučio provjeriti, i to u – policiji. Nazvao je bratića policajca iz PP Čepin Gorana Kaurića i zatražio da ovoga provjeri u službenoj evidenciji.

Događalo se to lani u rujnu. Kaurić je, kako ga tereti USKOK, iz policijskog sustava isprintao čak i fotografiju tražene osobe i isporučio rođaku. No, pokazalo se da to nije isti muškarac pa je Kaurić ponovno "kopao" po sustavu, nakon što mu je Dragoja dostavio njegov matični broj.

"Narkoman neki, dva puta heroin", napisao je Kaurić u poruci svom bratiću. Kaurić je završio na optuženičkoj klupi Županijskog suda u Osijeku jer je, navodi optužba, odavao podatke koje nije smio, a usto je i ugrozio prikrivenog istražitelja. Policajac se ne smatra krivim.

– Dok sam radio u Brodu, dobivao sam od Dragoje podatke o drogi i krađama na tom području, koje sam koristio u poslu. Došao mi je i tada s pričom da ima dobru stvar za mene. Rekao je kako mu je jedna osoba predložila prijevaru u osiguranju i namještanje prometnih nesreća. Tomislav je tada radio u osiguravajućoj kući – tvrdi Kaurić.

Pokušavao je stoga, nastavio je, utvrditi identitet "prevaranta" kako bi o njemu unio operativne podatke. Da je riječ o prikrivenom istražitelju, ističe, nije imao pojma. Bratić mu je u međuvremenu "pao" sa sedam kilograma marihuane te je već i osuđen. U akciju je bio uključen prikriveni istražitelj.

Komentara 9

ST
Stole1
22:59 10.11.2011.

Ak je taj prikriveni istražitelj, tobože narkoman nagovarao drugoga da počini kazneno djelo prijevare, onda bi i on trebao završiti u sudnici na klupi optuženika

GO
godfather2
23:06 10.11.2011.

Ministar Karamarko treba unaprijdit Kaurića u višeg inspektora.

ĆA
ćaćaća
21:59 10.11.2011.

e da je samo jedan bilo bi dobro..bojim se da je njih punu..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije