Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kolumna

Polančecu smo do sada dali jako puno kredita, nije li vrijeme da ih sada vrati?

ina_polancec
Autor
Gojko Drljača
07.10.2009.
u 08:58

Došla je kriza, a potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva nije bio među onima koji su ozbiljno upozoravali da je ne smijemo dočekati nespremni.

Ministar gospodarstva nalazi se u vrlo neugodnoj situaciji. Jako je puno vremena prošlo od policijske akcije Maestro koja je raskrinkala gadljivu korumpiranost u Hrvatskom fondu za privatizaciju, ali ona nije ni okrznula Damira Polančeca iako su mnogi propitivali njegovu "zapovjednu odgovornost".

Došla je kriza, a potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva nije bio među onima koji su ozbiljno upozoravali da je ne smijemo dočekati nespremni. Upravo suprotno, prodavao je ružičaste scenarije te nije ni nakon ulaska u krizu pokušao zaštititi svoj resor - realnu ekonomiju. Pustio je da u Vladi prođu harač i viši PDV kao prorecesijske, a ne antirecesijske mjere. U javnim poduzećima, na koja bi trebao budno motriti, počelo se raspetljavati klupko korupcije i primitivnog političkog intervencionizma. Stigla je afera Podravka u kojoj je jasno da je Polančec siva eminencija, ali ni to nije pokrenulo pitanje njegove odgovornosti. Prošli tjedan svjedočili smo pravom fijasku prvog natječaja za prodaju šest brodogradilišta. Jedan od uzroka bila je loše pripremljena dokumentacija. I opet ništa.

Ukratko, Polančecu smo do sada dali puno kredita. Red je da ih počne vraćati.

 

Ključne riječi

Komentara 11

KV
kviki
07:33 09.10.2009.

INA je firma svih Hrvata prema tome neznam zašto se u javnosti javno nepokažu ugovori s MOLOM, ja otprilike znam scenarij i vjerojatno većina Hrvata. Mislim da bi Polančec zbog raskrivenih afera trebao već biti u zatvoru a javno prikazivanje ugovora s MOLOM mislim da bi ga dotuklo, ali neka se neboji pravni aparat u državi radi tolikom brzinom da stigne još puno štetnih ugovora sklopit u korist sebe i njegove stranke i stigne još pobjeć u Mađarasku s ukradenom lovom ili u Bosnu. za narod: Ja sam za javno prikazivanje ugovora kupoprodaje INE s MOLOM u što kračem roku, da li me podržavate?

LO
Longday
09:29 07.10.2009.

Neznam zašto uvijek netko traže ministrovu odgovornost ,ako mu nigdje ništa nisu mogli prilijepiti i ako nije bilo dokaza onda nema smisla izmišljati nepostoječe!!

ZA
zagabria1
09:59 07.10.2009.

ma Polančecu ne mogu ništa zato što je Hercegovac. Zagorski Hercegovac. Ili bar Hercegovac u duši :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije