Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Damir polančec:

Polančec: Posjetio sam Šketa zbog problema koje ima zbog mene

polancec (1)
Foto: Damir Špehar/Pixsell
1/4
11.10.2010.
u 20:30

Upravo zahvaljujući Šketovu angažmanu, u tvornici i danas radi 370 zaposlenika i čovjek ne zaslužuje da zbog mene ima probleme – istaknuo je Polančec.

Damir Polančec, bivši potpredsjednik Vlade i prvooptuženi u poznatoj aferi Podravka, danas se iznenada pojavio u Bjelovaru. U hotelu Central našao se s Darkom Šketom, stečajnim upraviteljem Peveca, no tema razgovora nije bio najpoznatiji stečajni postupak u Hrvatskoj, nego koprivnička Tvornica obuće Sloga.

– Na putu sam u Slavoniju i iskoristio sam priliku da se kratko vidim s gospodinom Šketom, kako bih mu se ispričao za neugodnosti koje zbog mene ima – rekao je Polančec podsjetivši da je svojedobno na zahtjev sindikata pokrenuo inicijativu za spas Sloge te da je tada molio Šketa kao iskusnog menadžera da se prihvati restrukturiranja.

– Upravo zahvaljujući Šketovu angažmanu, u tvornici i danas radi 370 zaposlenika i čovjek ne zaslužuje da zbog mene ima probleme – istaknuo je Polančec.

Darko Šket, zajedno s bivšim šefovima Podravkine uprave Darkom Marincem i Zdravkom Šestakom, naći će se 20. o. mj. na optuženičkoj klupi Općinskog suda u Koprivnici, za kada je sazvano prvo ročište u slučaju Sloga.

Optuženi su zbog kredita bez pokrića od pet milijuna kuna koji je Podravka 2007. dala Slogi na čijem je čelu tada bio Šket. Tek kada je Sloga 2009. završila u stečaju, kredit je pokriven hipotekom. Podravka je Slogu kreditirala u sklopu “Polančecova plana” za spašavanje te tvornice koji je propao.

Ključne riječi

Komentara 11

Avatar guten_tag
guten_tag
21:17 11.10.2010.

jesu li se radnici zahvalili polančecu koji se izložio i na kraju završio u zatvoru . ne treba ništa raditi na pritisak političkih lešinara , treba samo raditi po zakonu i sa papirima , čitaj dokumentima zasnovanim na zakonu . privatna tvrtka propala , to rješava sud u stečajnom postupku . stečajni upravitelj može tvrtku prepustiti vjerovnicima ili ponuditi na prodaju i sve je čisto , ovako svatko tko ide prijekim putem izlaže se riziku da prođe kao polančec .

FE
Felicijen
21:39 11.10.2010.

Kad ovo pročitamo, duboko dirnuti velikom Polančecovom pažnjom, mogli bi čak i pokoju suzu pustiti....

PO
pojedinac
20:48 11.10.2010.

Da Šket nije mutio nebi nabrzinu likvidirao jednu svoju privatnu firmu. A možd je bila morti njedovog brata,svejedno je prek noć ošla u likvidaciju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije