Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slučaj reflektori

Polančec natpisom na majici poručuje: Kud Jadranka, tud i ja!

polančec
Zlatko Kalle/Vjesnik
Autor
Ivanka Toma
12.05.2010.
u 18:06

Polančec je u ponedjeljak bio ispitan u USKOK-u zbog drugog slučaja, odnosno sumnje da je vukovarskom odvjetniku Petru Miletiću isplatio pola milijuna kuna za nepotrebne stručne studije.

– Tu nema ništa! Stojimo jako dobro! – izjavio je jučer odvjetnik Anto Nobilo nakon što je sa svojim klijentom Damirom Polančecom detaljno pročešljao slučaj HEP, odnosno malverzacije strujom na relaciji HEP – TLM – Aluminij Mostar, pri čemu je državi, po tvrdnji USKOK-a, nanesena šteta od oko 600 milijuna kuna.

Polančec je u ponedjeljak bio ispitan u USKOK-u zbog drugog slučaja, odnosno sumnje da je vukovarskom odvjetniku Petru Miletiću isplatio pola milijuna kuna za nepotrebne stručne studije.

Za treću optužbu, postavljanje reflektora na stadionu u Polančecovu selu, USKOK je u srijedu podignuo optužnicu.

Nobilo kaže da je bivši potpredsjednik Vlade, unatoč optužbama i pritvoru, vedra duha i sklon humoru te da je rekao da si je dao izraditi majicu s natpisom “Kud Jadranka, tud i ja” parafrazirajući prijašnju izjavu Jadranke Kosor o tome kako slijedi bivšeg premijera Ivu Sanadera.

U optužnici za reflektore Polančeca USKOK optužuje za kaznena djela protuzakonitog posredovanja i krivotvorenja isprave.

Reflektori su postavljeni 2008. godine na stadion NK Osvita iz Đelekovaca i, zajedno s radovima, stajali su više od 230 tisuća kuna. Tvrtka koja je obavila radove račun je po Polančecovu nalogu, kako tvrdi USKOK, poslala direktoru zagrebačke tvrtke Željku Dražiću i voditelju projekta Sky Officea u Zagrebu Tomislavu Andabaku, prikazujući kao da su obavili građevinske radove u Zagrebu.

Kada se doznalo da USKOK to istražuje, Polančec je podmirio trošak iz svoga džepa. U prosincu prošle godine uplatio je na račun NK Osvita 150.000 kuna, a u siječnju je uplatio još 235.000 kuna.

Pritom je od izvođača radova tražio da za reflektore izda račun koji će ispostaviti NK Osvitu. To je rezultirao optužbom za krivotvorenje isprave.

Komentara 31

DO
doktorica
16:25 13.05.2010.

Polančec natpisom na majici poručuje: Kud Jadranka, tud i ja!....znači da će optužiti gKosor jer Sanader više nije u vlasti

Avatar sebastian
sebastian
08:37 14.05.2010.

Svi kraci korupcijske hobotnice vode prema Vladi pa neće biti učinkovite borbe protiv korupcije dok se ne promijeni vlast,

IB
ima boga
19:00 12.05.2010.

svi su oni isti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije