Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nema prepreka

Polančec kupio lokalni radio da si popravi imidž

Damir Polančec (1)
Dalibor Urukalovic/PIXSELL
29.10.2012.
u 15:33

Čudna investicija. Prije odlaska u zatvor ex-potpredsjednik Vlade ušao u medije

Usprkos tome što mu je blokirana višemilijunska imovina, bivši potpredsjednik Vlade Damir Polančec našao je novca da se bavi medijskim biznisom. Neposredno prije no što je otišao na odsluženje desetomjesečne zatvorske kazne zbog “slučaja Borovo” postao je većinskim vlasnikom Radija Drave, koji ima koncesiju za emitiranje programa u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Za tuđi račun?

Potvrdio je to Vlado Pobi, dojučerašnji vlasnik.

– Radio sam prodao zbog teške ekonomske situacije i sada se mislim baviti samo svojim temeljnim biznisom – izjavio je Pobi, vlasnik građevinske tvrtke Fugaplast iz Gole.

Koliko je dobio za postaju, nije želio otkriti. Neslužbeno se spominje iznos od oko milijun kuna.

Kupoprodaja je obavljena posredstvom tvrtke Irikon, čija je formalna vlasnica Polančecova supruga, a tvrtka je osnovana nakon što je bivši potpredsjednik Vlade izišao iz pritvora u kojemu je bio za istrage o “operaciji Spice”. Irikon je lani imao prihode od 420.000 kuna i 400 kuna gubitka. Radio Drava u istome je razdoblju imala prihod od 1,2 milijuna kuna i dobit od oko 20.000 kuna.

Najintrigantnije je pitanje odakle Polančecu novac za preuzimanje lokalne radiopostaje. Milijuni stečeni na ime opcijskih dionica iz doba dok je bio članom Podravkine uprave blokirani su mu do okončanja sudskog postupka, kao i druga privatna imovina, a u bilanci tvrtke njegove supruge ne vidi se investicijski potencijal.

Moguće je, dakle, ili da je Polančecu na raspolaganju imovina koja nije obuhvaćena sudskom blokadom ili da je tvrtka Irikon u vlasništvo Radija Drave ušla za tuđi račun.

Glavni motiv

Informacije koje smo prikupili u neslužbenim razgovorima sugeriraju da je druga tvrdnja manje vjerojatna. Glavni Polančecov motiv za preuzimanje radiopostaje navodno je njegova želja da si popravi imidž u lokalnoj javnosti. Uostalom, prije šest godina već je bio 30-postotnim suvlasnikom Radija Drave, ali je udio prodao zbog odlaska u Vladu.

– Uređivačka politika zasad ostaje ista, kao i položaji zaposlenog osoblja – rekla je Jasna Slukić, direktorica i glavna urednica Radija Drave.

Time je demantirala kuloarske informacije da će njezinu fotelju uskoro preuzeti Polančecova prijateljica Draženka Gačan, zaposlenica Irikona.

>>Polančec: 'Ako sam kriv, dao Bog da mi oba oka ispala!'

Ključne riječi

Komentara 12

SJ
Sve je uzalud
16:04 29.10.2012.

Odakle mu lova tako mi očiju, ruku i nogu. Kad bi riči bile munje nebeske.

TO
Toni50
16:08 29.10.2012.

Uglavnom gladni i pijanci se cude odkuda ljudima novac u Hrvatskoj; Mnogi su imali roditelje i djedove koji su kroz generacije stekli kapital.Dok je vecina polokala sve i sada se cudi pametnima i sposobnim ljudima; nevjeruju da ima i normalnih ljudi Hrvata.

BA
Bandit
16:03 29.10.2012.

HAahhahha ma to je za njega djeparac ,sto je njemu i tavima iz vlade milionce ma nistaaaaaaaaaaa....Sica za kikiriki..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije