Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
svi na more!

Pred naplatnom postajom Lučko više nema čekanja

gužva (1)
Foto: Gurgur Žućko/PIXSELL
1/8
14.07.2012.
u 08:57

Tko je danas krenuo na more ili se vraća kući ne treba ga iznenaditi kolona ilii zastoj. Posebno što se više bude primicao odredištu

Malo strpljenja, osvježavajuće tekućine, poneki odmor te puno dobre volje potrebno je danas za mirno i ugodno vijuganje prometnicama prema obali. Promet je gust i pojačan na svakom putu koji vodi prema moru, no gužve u ovo doba godine ne iznenađuju.

Posebice je gust danas bio promet na dionici autoceste A1 između naplate Lučko i čvora Bosiljevo u oba smjera. Dužina kolone u smjeru naplate Lučko na izlasku s autoceste danas je dosegla i 16 kilometara, no ondje sada više nema čekanja, kao ni u smjeru prema moru, kažu u HAK-u. Na glavnim cestovnim pravcima promet je pojačan u smjeru unutrašnjosti. Promet je pojačan i na autocesti A2 Zagreb-Macelj, pred naplatom Trakošćan u smjeru graničnog prijelaza Macelj.

Na autocesti A2 Zagreb-Macelj do 16. srpnja na čvoru Krapina zatvoren je ulaz na autocestu u oba smjera. Obilazak je državnom cestom D1. U zoni čvora Zaprešić, na spomenutoj autocesti, u oba smjera zatvoreni su pretjecajni traci.

Vožnja u koloni i zastoji mogući su duž jadranske obale na prilazima turističkih gradova i mjesta, na Istarskom ipsilonu i u trajektnim lukama i pristaništima.

Izlaz Oštrovica na autocesti A 6 Rijeka-Zagreb u smjeru Crikvenice i Krka otvoren je za sva vozila pa više nije potrebno voziti obilazno preko čvorova Vrata, Delnice ili Kikovica.

Prognostičari kažu kako nas očekuje pretežno sunčano, u većini krajeva vruće ili vrlo vruće i sparno vrijeme. Kasno poslijepodne i navečer sjeverozapadu i sjevernom Jadranu stiže naoblačenje, a zatim kiša, pljuskovi i grmljavina, koji ponegdje mogu biti i izraženiji.

Vjetar slab do umjeren, na sjevernom Jadranu i u gorju umjeren do jak jugozapadni, a na srednjem i južnom Jadranu slabo do umjereno jugo. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 30 do 35, u unutrašnjosti Dalmacije ponegdje i do 37°C.

Što je IN, a što OUT na cestama?

I hrvatska policija brine o sigurnosti vozača. Za turiste, ali i vozače iz RH pripremili su simpatičnu knjižicu - savjetnik za sigurnu vožnju. 

Budite u trendu, vozite sigurno i provedite nezaboravan odmor u Hrvatskoj!, poruka je MUP-a u knjižici koju možete preuzeti diljem Hrvatske kada uočite "plavce" kako kontorliraju promet, a dijele ih i na graničnim prijelazima. Informacije su, osim na hrvatskom, još i na talijanskom, engleskom, njemačkom, francuskom, češkom, mađarskom jeziku...

Policija tako u brošuri upozorava kako su u Hrvatskoj ovo ljeto IN sigurnosni pojas, upaljena svjetla, ograničenej brzine, dok u kategoriju OUT spadaju vožnja u alkoholiziranom stanju, telefoniranje za vožnje i sl. 

Cijelu brošuru pogledajte ovdje.

Ključne riječi

Komentara 4

JO
josmalopanestalo
09:17 15.07.2012.

brzo napraviti još 6-7 traka za ova dva vikenda a onda ih preseliti u neku državu gdje ima prometa i ostalih dana u godini

OB
-obrisani-
11:50 14.07.2012.

a bome i prema srbiji, nasi prijatelji su nam javili koji putuju autom u ohrid, da su starsne guzve i da se ceka na granici 2,5 sata, turisti navalili masovno u srbiju he he he

BU
BubyZG
13:08 14.07.2012.

Gužve na naplatnim kućicama - pa ukinite ih i uvedite vinjete !!! Gužve na Istarskom ipsilonu - pa naravno kad nije punog profila !!! Gužve na dionici Zagreb - Karlovac - Bosiljevo - već odavno se zna da ta dionicaa mora dobiti treću traku. Gužve na graničnim prijelazima - valjda će splasnuti kad uđemo u EU. Gužve na prilazima turističkim gradovima i mjestima - pa koji je od njih pripremljen za promet ljetnog intenziteta ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije