Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Raskol u stranci
Povratak na članak

Pola Hrasta želi s HDZ-om, a druga polovica je za Milana Kujundžića

Nakon neuspjele sjednice Velikog vijeća dobili smo priopćenje nekoliko članova predsjedništva Hrasta koji tvrde da predstavljaju većinsku volju stranke

Komentari 20

ST
Stipeprof
16:54 21.09.2014.

Hoće li se opet potući zbog fotokopirnog aparata?

VL
Avatar vitez
vitez
17:54 21.09.2014.

HRAST i ILČIĆ bi morali vidjeti odnos HDZ prema referendumu i zaključiti da je HDZ ostao isti. Kolaira sa SDSS-om u mnogim općinama...Udbina, Korenica, Knin...u prijeizbornoj koaliciji je bi sa SDSS-om na Udbini 2013. za mjesto načelnika, a zauzvrat je HDZ uveo ćirilicu na Udbinu, na zgrade Općine...a u Vukovaru da bi došao na vlast dizao tenzije preko Stožera, a onda izdao Vukovarce i preko svojih veza u Ustavnom sudu zakočio referendum o ćirilici.. Svjetonazorski HDZ i HRAST su jako daleko...Funkcija nije najbitnija g Iličiću!

VL
Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
18:11 21.09.2014.

Nakon što je Kolinda Grabar Kitarović javno u emisiji Nedjeljom u 2 javno kao predsjednička kandidatkinja HDZ-a odbacila oba referenduma gospođe Markić, što to HRAST očekuje dalje? Zar nije dovoljno jasno rekla da ne podržava referendum dr. Željke Markkić o promjeni izbornog sustava, a valjda je svima jasno da nije niti glasovala na referendumu o braku. Stoga bi HRAST trebao dogovoriti djelatnu koaliciju desnog centra jer očito je HDZ shvatio da je HRAST u napredovanju (i Željka Markić) i da je odluka HDZ-a da će pokušati uzeti centar glasačkog tijela i dobiti ove i naredne izbore. To što postoje sličnosti nije bitno, bitno je tko kome uzima glasove i očito je da i HRAST i HDZ imaju isto biračko tijelo u kojem HDZ kao starija i snažnija stranka ne želi konkurenciju, što je i normalno i prihvatljivo za HDZ. Stoga pored desnog centra (HDZ i sateliti) treba biti i konzervativna desnica (katolički intelektualci, HRAST, Kojundžić, pa i HDSSB i Bandić) i to je snaga koja može biti iznad izbornog praga bez velike muke. HDZ ima dodatnu nevolju što mora dati sitnim satelitima određen broj mjesta u Saboru i Vladi a što će oduzeti od svojih aktivista a što nikako nije dobro ne dati svojima već onim beznačajnima. I tako bi mu ti sitni glasovi došli po DHondtu, jer će biti u velikoj većini županija HDZ vodeća snaga. Malo izračuna ne bi bilo na odmet. Za sve!

VL
Avatar mihic
mihic
22:32 21.09.2014.

Kao je prošli princ dr Sanader govorio 2007 , glas za hsp je glas za sdp, ovi novi princ Karamarko ima iste fore

VL
Avatar jimym127
jimym127
17:18 21.09.2014.

I HRAST i Savez za Hrvatsku trebali bi stati uz HDZ i Gospođu Kolindu Grabar Kitarović ako im je opstanak Hrvatske ispred uskih unutarstranačkih interesa,a ne se boriti za vlastite probitke...Naravno ,i biti korektiv budućoj HDZ ovoj Vladi ako bivoj Vladi ako bi ne daj bože zaboravila obećanja o nacionalnim interesima iz bili kojeg razloga.Jandrokoviću ništa ne vjerujem jer se još sjećam njegovog zauzimanja da hrvatske vode poklonimo CocaColi ...

VL
ŽC
žgru city
21:23 21.09.2014.

Tek kad budemo imali jaku desnu stranku imaćemo i jaku Hrvatsku,ali dok je hdz-a to se neće dogoditi.Uvjek nam prije kojekakvih izbora prodavaju maglu a uništili su sve što je desno u hrvatskoj.Da počnem otpočetka HDZ su osnovali komunisti ,tijekom rata dok smo mi bili u prvim redovima oni su nas pljačkali i opljačkali da se nikad nećemo oporaviti.Nakon rata abolirali su sve srbe(ni u jednoj zemlji na svijetu nema da onaj koji je napadao sjedi u saboru te iste zemlje).,uporno su govorili da nedaju naše generale i branitelje da bi ih prvom prilikom sve izručili.,rascjepkali su branitelje na stotinu raznih udruga da im ne bi pružali otpor pa im s lakoćom uzimaju 10% od mirovine.,udružuju se sa srbima gdje god stignu kako na nivou države tako i u gradovima i općinama.,u vukovaru izglasaju ćirilicu a čim su sišli s vlasti bune se protiv iste....,e moj narode kako zapjeva Thompson ako ste pametni više nikad im nećete dati glas kao ni sdp-u...valjda će se hrvati jednom probuditi

VL
Avatar catalyst
catalyst
19:58 21.09.2014.

Ilčiću učlani se u HDZ i završi tu priču.

VL
OD
otac_domovine
23:24 21.09.2014.

Ladislav Ilčić je wanabee Žaljka Markić s jednom razlikom. Nju u Hrvatskoj voli i cijeni 400.000 ljudi, a njega 400. A nakon ovoga vjerojatno oko 200. Toliko će i glasova dobiti na idućim izborima, ako uopće bude na ičijoj listi. Jer ne vidim svrhu HDZ-u davati 3 zastupnička mjesta čovjeku koji ima 200 glasova.

VL
Avatar uz_kavicu
uz_kavicu
17:04 21.09.2014.

Ovi će se raspasti prije negoli su se sastali....srećom....

VL
GO
gorca
07:27 26.09.2014.

hdz-u ne odgovara da jača druga desna opcija .Polako ce unijeti raskol u svaku desnu stranku i opet ce vladati politickom scenom .Sitni politicari ,poput Ilicica prodat će se za sitniš ,a HDZ poslije ustupaka SDSS-u više nije ni približno moralna stranka

VL
BU
Bubalamala
14:40 23.09.2014.

odvezite ga na pilanu pa po sredisnjici !

VL
DO
dobar
17:33 21.09.2014.

Izgleda da ni Hrastu ani Savezu za Hrvatsku nije stalo do Hrvatske vec pojedincima do svog imida i publiciteta i nista vise. Ako im je stalo do Hrvatske tu nema sto se vise razmisljati vec stati uz predsjednickog kandidata Kolinduu Grabaric a ne se prepucavati zar smo za HDZ ili SDP tj KPJ-u. Vidimo kud nas je Josipovic doveo i nema iza njega bas nikakovih rezultata a kao strucnjak za pravo prvi je krsio zakone pa narode izvoli, pa Hrvati su uvijek izgubili upravo radi svoga jala i tastine a to nam je danas najmanje potrebno. Treba nam zajednistvo i vlada narodnog jedinstva vlada strucnjaka a ne partijskih kadrova.

VL
LL
lllljjjjjjjjjjgzg
18:48 21.09.2014.

Hrast je parodija od stranke a Ilicic ionako samo sebe zeli uhljebiti a zato se i bavi politikom. Nema on nekog ideala nego samo da si osigura egzistenciju.

VL
Avatar mihic
mihic
22:29 21.09.2014.

znaci 15 ih ide hdz u a 15 savezu, ovi dobijaju medijski prostor kao i ava karabatic, na račun ničega

VL
OZ
OzrenHorvat
22:55 22.09.2014.

U današnje vrijeme valja pozdraviti svaki pokušaj okupljanja svjetonazorski sličnih stranaka za smjenu Milanovića i ekipe. To je prvi cilj! A drugi, želi li HRAST postati relevantna stranka MORA ići s HDZ-om i ostvariti pokoji saborski mandat. U protivnom samostalno ili sa Savezom nemaju šanse i neće ih biti. A to što podržavaju referendum je dobro jer ih razlikuje od HDZ-a, no dok za referendum nisu prikupljeni potpisi, provedena procedura, dok još nije raspisan i dok je upitno hoće li referendum proći - sasvim je normalno da idu u koaaliciju jer su na snazi još uvijek stara izborna pravila.

VL
MA
margaritas
21:51 21.09.2014.

Hrast jos nikada nije samostalno polucio nekakav uspjeh a Savez za Hrvatsku ubrzo ce se raspasti te gospodin Ilincic radi za dobrobit svoje stranke

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.