Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEUGODAN DOGAĐAJ

Pokvarila se sljemenska žičara: 40 putnika je bilo u gondolama čak 20 minuta, spustili su ih

Zagreb: Žičara Sljeme ponovno puštena u pogon
Foto: Marin Tironi/PIXSELL
30.06.2022.
u 19:33

ZET se ispričao zbog eventualnih neugodnosti te napominju kako je žičara, kao i svaki drugi sustav, podložna tehničkim poteškoćama, no za svaku situaciju predviđena je sigurnosna procedura i propisani su protokoli o postupanju.

Na sljemenskoj žičari danas u poslijepodnevnim satima došlo je do tehničkog kvara zbog kojeg je 40-ak putnika, koji su se nalazili u gondolama, zapelo u zraku na 20-ak minuta.

- Malo prije 17 sati rad žičare automatski je zaustavljen zbog tehničkih poteškoća. Sukladno predviđenoj proceduri i postavljenim sigurnosnim protokolima, oko 40 putnika koji su se nalazili u gondolama, promptno su putem interfona u kabinama bili obaviješteni od strane kontrolne sobe kako je zbog tehničke smetnje u tijeku prebacivanje rada na pomoćni pogon i spuštanje prema postajama - rekao je glasnogovornik ZET-a za 24 sata.

VIDEO: Podsjetite se kako je izgledala vožnja žičarom na dan kad je otvorena

Rad žičare prebačen je na pomoćni pogon, a putnici su gondolama vraćeni do donje, odnosno gornje postaje. ZET se ispričao zbog eventualnih neugodnosti te napominju kako je žičara, kao i svaki drugi sustav, podložna tehničkim poteškoćama, no za svaku situaciju predviđena je sigurnosna procedura i propisani su protokoli o postupanju.

O svemu se se oglasili i na svojim stranicama.

Foto: ZET

Servisne ekipe trenutno rade na otklanjanju poteškoća te se nadaju kako će u najkraćem mogućem roku uspostaviti uobičajen rad žičare.

VIDEO: Koliko košta ručak saborskih zastupnika

Ključne riječi

Komentara 27

Avatar AlPoS
AlPoS
20:13 30.06.2022.

Zet se raspada i ne znamo što se tamo događa, nemaju tramvja, autobusa, jako puno se čekaju vozila. Kada zovete i pitate zašto ne voze, sve nekakva opravdanja, tko zna što se tamo događa

Avatar Guy_Fawkes
Guy_Fawkes
20:54 30.06.2022.

Ovo se ne bi dogodilo da su barem jednu kabinu pofarbali u dugine boje. Nadam se da dogodine neće napraviti takav propust. Go senf, go

PI
pivodavac
22:07 30.06.2022.

Vadite Bandiča iz groba on bi rješio kvar u roku odma.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije