Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JOŠ JEDAN BIVŠI MINISTAR U PROBLEMIMA

Pokrenuta istraga protiv Ivana Paladine i to nakon žalbe IGH

Ivan Paladina održao konferenciju za medije nakon odluke Plenkovića o kadrovskim izmjenama
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/4
18.10.2023.
u 10:50

Kada je Paladina imenovan ministrom, sam je kazao da je protiv njega podignuto 14 kaznenih prijava, no nijedna nije završila kaznenim postupkom

Zagrebački Županijski sud pokrenuo je istragu protiv Ivana Paladine, bivšeg ministra graditeljstva u Vladi Andreja Plenkovića. Riječ je o slučaju u kojem istraga pokrenuta nakon kaznene prijave Instituta građevinarstva Hrvatske (IGH) čiji je predsjednik uprave Paladina svojevremeno bio. Osim njega, sumnjiče se još dvije osobe.

Rješenje o provođenju istrage još nije pravomoćno jer Paladina i dvojica mu suosumnjičenika imaju pravo žalbe. Istraga je pokrenuta na temelju kaznene prijave koju je IGH, kao privatni tužitelj, podnio protiv Paladine i ostale dvojice. Sumnjiči ih se da su IGH oštetili za oko 250.000 eura i to jer su ispod cijene prodali nekretnine IGH u Ulici Petra Grgeca 4 u Zagrebu. Radilo se o nekretninama čija je vrijednost bila procijenjena još 2012., a kada su ih prodavali 2016., Paladina i ostali nisu napravili novu procjenu. O prodaji, kako se sumnja, nisu obavijestili Nadzorni odbor niti su tražili suglasnost.

VEZANI ČLANCI

Kada je Paladina imenovan ministrom, sam je kazao da je protiv njega podignuto 14 kaznenih prijava, no da nijedna nije završila kaznenim postupkom. Inače, kada je IGH zatražio da se protiv Paladine i ostalih pokrene istraga, sudac istrage prvo je odbio zahtjev. IGH se na tu odluku žalio, žalba im je uvažena pa je slučaj vraćen na ponovno odlučivanje nakon čega je istraga protiv Paladine i ostalih pokrenuta. Nepravomoćno, za sada.

VIDEO Ukrajinska vojska objavila je video snimku lansiranja projektila ATAMCS

Komentara 3

Avatar Castro
Castro
12:26 18.10.2023.

On je s problemima dosao u ministarstvo. Valjda mislio da ce ih tako rijesiti. Teski prljavi igrac. I takav kod nas dobije mijesto ministra !!!

DU
Deleted user
08:05 19.10.2023.

Još jedan veliki uspjeh AP-a. Iako svi znamo da se nekakvoj pravednoj presudi protiv ovakvih ne možemo nadati. Sanader je platio za sve kao zalog za ulazak u EU. A kad se jednom ušlo tek je onda korupcija procvjetala. Pod visokim pokroviteljstvom AP-a.

OG
oggi
12:28 18.10.2023.

Pijuni pa ispljuni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije