Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pokop

Pokopana Nikolina Štajdohar, ubijena u srijedu u središtu Gline

pokop Glina (1)
Foto: Goran Jakuš/PIXSELL
1/7
27.08.2010.
u 16:21

U mjestu Bijele Vode u 14 sati pokopana je ubijena Nikolina Štajdohar. Nikolinin lijes stavili su u prikolicu traktora i pokrili ga vijencima.

U mjestu Bijele Vode u 14 sati pokopana je Nikolina Štajdohar, koju je u srijedu u središtu Gline ubio bivši suprug, koji je potom pucao i sebi u glavu. Nikolinin lijes stavili su u prikolicu traktora i pokrili ga vijencima.

Nikolina Štajdohar sredinom lipnja izišla je iz Sigurne kuće, gdje je bila smještena posljednjih godinu dana zbog suprugova zlostavljanja te našla stan u Sisku za sebe i djecu. Jučer je išla na savjetovanje u glinski Zavod za zapošljavanje, a odvela je i djecu na susret s ocem. Štajdohar, od ožujka njezin bivši muž, ispalio joj je dva metka u glavu dok je u naručju držala dvogodišnjeg sina i dok ju je stariji držao za suknju. Nakon toga Štajdohar je sebi pucao u glavu.

Nadzorom djelatnika Kabineta ministra unutarnjih poslova i Ravnateljstva policije utvrđeno je da policijski službenici nisu, sukladno zakonskim propisima i pravilima službe, izvršili osobni pregled Josipa Štajdohara radi pronalaska oružja niti su ga doveli u službene prostorije, prihvaćajući njegovu izjavu da će se sam javiti. Utvrđeno je da šef smjene PP Glina, koji je bio obaviješten o zatjecanju Josipa Štajdohara, nije na pravilan i pravovremen način naložio njegovo dovođenje u policijsku postaju. U tijeku su konzultacije s mjerodavnim državnim odvjetništvom u vezi s utvrđivanjem odgovornosti ostalih službenih osoba koje su sudjelovale u zaštiti prava Nikoline Štajdohar i njezine djece.

Ključne riječi

Komentara 38

BE
bendaniel22
16:58 27.08.2010.

Zivot je takav... Chupav i dlakav... Steta sto si poginula, a steta covjeku koj nije skuzio da imas pravo na slobodu koju si zeljela i zasluzila. Pozdrav ti u Vjecnosti. Blagoslovljena si. Ako jos neznas!

MI
mica1111
17:10 27.08.2010.

...sirotica...rodila se u siromašnom kraju...udala se za divljaka...dječica ostala siročići... ...policija,centar za socijalnu skrb zakazali..,jer eto ne radi se o nekoj poznatoj ili medijski eksponiranoj osobi...

PA
patuljčica..
18:48 27.08.2010.

VisAVis2 Gle, tip vjerojatno nije imao dozvolu za oružje. Jer i za oružje treba dozvola, kao i za automobil. Unatoč tome imao je oružje i ubio je. Ali, ja se slažem s tobom, ne treba razoružavati muškarce, upravo suprotno, treba naoružati žene.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije