Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odredbe zakona
Povratak na članak

Pojeftinjenja struje nema prije srpnja jer je – takav zakon

Cijenu opskrbe ne određuje kompanija, nego regulatorna agencija

Komentari 16

Avatar tituš
tituš
08:19 03.03.2015.

Naravno da smo mi uvijek specifikum, mi smo ovu godinu trebali imati cijenu struje nula kuna obzirom na hidrološke (ne)prilike, pa od tuda i 2 milijarde dobiti HEP-a, Mi dižemo cijene goriva i kada nafta pada na svim tržištima u svijetu, kod nas se uvijek nađe razlog za dizanje, dakle, sve naopako, od društveno-ekonomskog uređenja, zakonskih normi do društvene (ne)pravde .. Uglavnom, ministar gospodarstva i zločinačka organizacija HNS (Pusić - Vrdoljak) koji pojma nemaju, podršku nemaju, a upravljaju tako prevažnim sustavima u Hrvatskoj, to se mora HITNO promijeniti!

VL
MI
mica1111
08:10 03.03.2015.

...milosti ne tražim,niti bih vam je dao...

VL
SA
santos008
08:33 03.03.2015.

Ova godina je izborna godina i biljezi rast BDP od 0.3% isto je rast BDP u izbornoj 2011 zabiljezio i HDZ-ova Vlada.Buduci da je izborna godina,godina kad Vlada ispunjava zelje naroda,kupujuci glasove ,to vam dodje kao ''AKCIJA '' u ''Konzumu''-platistis dva ,nosis tri..Opacicka dili i kapom i sakom ,ko majka Tereza ,Vlada oprasta dugove pa ce i HEP vjerovatno smanjiti cijenu struje ,a kad prodju izbori onda ce te vidjeti cija majka crnu vunu prede.Bit ce po onoj narodnoj :''Vrati koko sto si pozobala''

VL
DU
Deleted user
08:56 03.03.2015.

zanima me bi li se primijenio isti zakon i kod poskupljenja ?

VL
ZD
zdepar
08:26 03.03.2015.

opet kukavičje jaje, čim su došli na vlast diglio su cijene svih komunalija za više od 25%, sada kada su sigurni da odlaze , pokušavaju "pripremiti teren" protivnicima, a o građanima uopće ne raznišljaju

VL
DU
Deleted user
09:23 03.03.2015.

Sjetimo se kako ogavno je Čačić puku izdeklamirao da slijedi poskupljenje struje i plina, netom kad je aterirao na vlast. I to je izazvalo revolt, taj bahati tip koji je jasno i razgovijetno pokazao prezir prema svima kojima, financ. gledano, egzistencija visi o niti. A računica je bila jednostavna - što budu skuplji energenti, to više love u proračun jer PDV je 25 % i na energiju. Pa lijepo kWh brojilo vrti li se vrti - 3 kWh u kasu elektroopskrbljivača, a 1 kWh u proračun. Isto načelo i za plinomjer. I sada, kad puku odlučio sebi prikratiti muke glasujući protiv tih i takvih - e oni bi sad malo smanjili doživljaj oko energije i njene cijene i to čekajući mudro da mine sezona grijanja, tada plin čak minus 5 % i u srpnju, dakle kad budu aktualne klima naprave srednjeg staleža - e onda bi moglo se mizeriju smanjiti i cijena kWh. Tko ih ne pozna...

VL
BA
babanko
08:09 03.03.2015.

Eto sad znamo..ne guli nas heb nego The Gang Government of the Republic of Croatia

VL
CO
coobra1
08:12 03.03.2015.

ovo je smješno ahahahaaaaaaaa

VL
Avatar Hazl113
Hazl113
08:21 03.03.2015.

Da smo demokratska i poštena zemlja onda bi plaćali struju, plin, vodu, telefon koliko ih trošimo, ali država je lopovska pa su nam nametnuli razne paušale i pretplate. Radi čega čovjek mora platiti nešto što ne potroši. Oduvijek su radnici HEP-a imali povlašten status i imali najveće plaće u bivšoj državi, ali i Hrvatskoj, mada su godinama bili gubitaši. Stalno su muzli Inu koja je pokrivala sve gubitke HEP-a, a ono najgore je u tome što su i tada imali 30% veće plaće od od radnika u Ini. Sada od kako je Ina privatizirana i uništena nema više krave muzare, koja im je godinama punila manjak, no imaju sreće, jer u protekle dvije godine imamo poplava, a to HEP-u odgovara, jer su im akumulacije pune. I sada umjesto da je odavno cijena struje 15-20% niža, oni to dijele svojim radnicima sa raznim bonusima, a država u banani.

VL
Avatar cuvarkuca
cuvarkuca
08:42 03.03.2015.

HEP bi rado snizio cijenu, ali ne može zbog zakona. Da treba poskupiti bila bi uredba Vlade ili izmjena zakona po hitnoj proceduri. Samo čekam kada će promjena cijene na tjednoj bazi, vezano za tečaj dolara, eura ili švicarca, ovisno koji više raste.

VL
Avatar Robinzon
Robinzon
08:43 03.03.2015.

Izglasa saborska većina, dakle vladajući, zakon koji im odgovara, a poslije se izvlače kako se nešto ne mjenja jer tako zakon propisuje.A u stvari se ne mjenja jel tako vlast hoće.

VL
AZ
antonio_zg
08:51 03.03.2015.

Plin pojeftinjuje, struja pojeftinjuje, oprastaju se dugovi.... mislilim da se vec treba poceti spremati za iducu zimu - zbog losih hidroloskih prilika cijena struje ce porasti, zbog hladnog stiska ruke Putina i Porosenka na 8.samitu u Minsku cijena plina ce opet porasti, a cak i ako bude sve savrseno, vjerojatno ce se ici na povisenje cijena usljed klasike, a meni pak najbolje i najsmjesnije - cijene idu gore jer ih nismo podizali vec neko vrijeme :))) Kako cemo mi ovo platiti za godinu dana......

VL
IV
ivanjoksimovic
08:28 03.03.2015.

Hahahaha poskupljenja uvek ima - jednodtavno - jer je takav zakon. Pa koga to oni zaje...aju?!

VL
VA
Valens
15:51 03.03.2015.

Struja će pojeftiniti kao i gorivo... kad nokat naraste...

VL
ŽU
žuti
09:51 03.03.2015.

Drug Vrdoljak vas časti sa jeftinijom strujom ljeti, za vrijeme godišnjih odmora! Već vam je 1.4. pojeftinio plin, voda iz vodovoda vam ljetom nije potrebna , kupajte se na moru, ili u rijekama, bliže su a i puno je jeftinije, i kaj još hoćete? Ah, da, odjeća, hrana i piće, pa ne može vam sve on osigurati, zar ne znate onu staru : Snađite se drugovi?!?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.