Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Pojavila se nova snimka Osame bin Ladena?

Osama bin Laden
AFP
29.10.2009.
u 10:05

Pojavila se nova snimka koja nije jasna ni važeća, ali prema nekim medijima prikazuje državnog neprijatelja broj jedan. Snimka se pojavila na jednom od internetskih portala koje koristi najpoznatija teroristička organizacija za objavu svojih prijetnji i videosnimki.

Osama bin Laden, jedan od najtraženijih ljudi na svijetu, već dugo nije potvrdio svoje postojanje snimkama, kao što je činio na početku njegove terorističke "karijere". Sada se pojavila nova snimka koja nije jasna ni važeća, ali prema nekim medijima prikazuje državnog neprijatelja broj jedan. No, je li zaista moguće da se vođa jedne međunarodno aktivne terorističke skupine pojavi na jednom malom skupu koji predvodi Abu Yahya al-Libi, inače neformalni broj tri terorističke hijerarhije.



Snimka se pojavila ne jednom od internetskih portala koje koristi najpoznatija teroristička organizacija za objavu svojih prijetnji i videosnimki. U snimci o kojoj je riječ, pojavljuje se, nakon punih 45 minuta, osoba koja bi sudeći po vanjštini mogla biti Osama bin Laden. Nakon što se snimka pojavila, američki je IntelCenter započeo analizu. Tvrtka koja je osnovana 1993. godine specijalizirala se za poruke islamističkih ekstremista te je odmah nakon zaprimanja poruke sporne isječke poslala raznim medijskim kućama. Unatoč tomu što je tvrtka najavila da još nije dokazano da se zaista radi o Osami bin Ladenu, javnosti je ponovno predložen "dokaz" da američka borba protiv terorizma nije besmislena.

Inače, Osama bin Laden već se dvije godine nije pojavio na videosnimkama. Sve u svemu, u posljednjih se pet godina svega dva puta pojavio pred objektivom. U međuvremenu su se redovito pojavljivale audiosnimke koje su trebale uvjeriti i pristaše i protivnike u postojanje sive eminencije i organizatora napada na Svjetski trgovački centar u New Yorku, 2001. godine.

Ključne riječi

Komentara 24

Avatar roy_keane
roy_keane
11:27 29.10.2009.

ma sve je to američko maslo nemože me nitko uvjeriti da jedna amerika koja ima buđžet za vojsku nekoliko milijardi dolara nemože naći nekakvog smješnog lika sa bradom

MM
Mladen Miletić
13:39 29.10.2009.

Ameri su svjesni da je ostatak svjeta glup kao točak.. Ili uživaju da dječiju igru objavljuju neprestano...

ED
edukacija7
17:21 29.10.2009.

hebote, ovaj laden ko manekenka, samo se slika...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije