Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Haaške presude

Pogledajte trailer dokumentarca o presudi Gotovini i Markaču

30.07.2012.
u 15:10

Svi sugovornici iz vlastitog iskustva, godinama prateći rad Haaškog suda, zaključuju da je suđenje generalima pokazalo niz manjkavosti "ad hoc" sudova

Sudski proces generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču i rad Haaškog suda tema je dokumentarnog filma Večernjeg lista "Udružena nepravda". Film se bavi posljedicama prvostupanjske presude hrvatskim generalima i objašnjenjem ocjene da je riječ o udruženom zločinačkom pothvatu koja ima implikacije na cijeli hrvatski narod.

Tematski su okosnica filma australska humanitarna djelatnica i povjesničarka Mishka Gora, koja svojim kolumnama i člancima vrlo oštro, ali argumentirano proziva rad Haaškog suda, istražitelja i sudaca, za koje otkriva i nemoralnosti u profesionalnom radu, te britanski, australski i američki sugovornici, ali i naši ljudi, profesor Neven Sesardić sa sveučilišta u Hong Kongu i glumac Goran Višnjić.

Svi sugovornici iz vlastitog iskustva, godinama prateći rad Haaškog suda, zaključuju da je suđenje generalima pokazalo i niz manjkavosti "ad hoc" sudova te da je presuda donesena na temelju nedovoljno utvrđenih i pravno relevantnih dokaza.

>>Dokumentarni film "Udružena nepravda" kupite u subotu uz Večernji list za samo 8 kuna!

Komentara 33

VT
vozac-traktora
15:47 30.07.2012.

Bravo!

CR
cro@rmy
16:54 30.07.2012.

Kratko i jasno. Definitivno ću ga kupiti sa subotnjim izdanjem.

OB
-obrisani-
19:29 30.07.2012.

ma daj....tamo se možeš uneredit đabe........

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije