Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Apel aktivista
Povratak na članak

Pogledajte što je more izbacilo na Mljet: 'Tu količinu smeća teško je i zamisliti'

"Većina smeća potječe iz daleke Crne Gore i još dalje Albanije. Uglavnom je riječ o komunalnom otpadu", piše Ervin Poljak.

Komentari 10

BA
balic
10:24 08.04.2015.

ha ha ha imamo najcistije more.Posaljite CG i Albaniji racune za ciscenje.

VL
Avatar ivo587
ivo587
10:47 08.04.2015.

kupao sam se na krajnjem jugu od dubrovnika, pa me čudilo kakva to pjena pluta i smeće, prisjelo mi je kupanje, a nisam dugo gađao tko su nekulturne svinje koje su to bacile. Od tad više ne idem na moree jer se me želim kupati u fekalijama i smeću. No i Hrvati su dok ih se nije djelomično silom discipliniralo radili takve svinjarije. No preostaje ruglo Jakuševac koje vjerojatno truje cijeli Zagreb i Zagrepčane, zahvaljujući Bandinju.

VL
NE
Neonacionalist
10:41 08.04.2015.

Večina tog otpada je iz Albanije a znatno manje iz Crne Gore , naime stanovnici Skadra i okolice vole bacati otpad u rijeku Bojanu i Drim i onda one to nose u Jadran i morske struje donesu do naše obalee a uglavnom to završi na obalama Mljeta i Pelješca .

VL
Avatar Bjeda
Bjeda
11:00 08.04.2015.

Hebate država koja nezna kazniti takvu stvar.

VL
7A
7artur
11:35 08.04.2015.

To je problem, ali i prilika. Teško ćemo natjerati njihove službe na bilo što kada ne možemo natjerati ni svoje. No, pozivam sposobne da smisle projekt financiranja njihovog zbrinjavanja otpada u kojeg možemo uključiti naše firme. I onda Albancima ponudimo povoljno zbrinjavanje njihovog otpada s našim iskustvom i europskim novcima. Europejci se vole kupati kod nas pa im treba objasniti da pare daju za svoju čistu kadu.

VL
NM
nemirno more
13:27 08.04.2015.

Prosle godine ljetovao na Korculi.Pored sve ljepote koju Korcula ima,jedno veliko razocarenje,tokom dana na plazama se nakupi velika kolicina smeca sto pluta po otvorenom moru od Dubrovnika,Mljeta,Peljesca.Mozda je krivica i u velikom broju kruzera koji plove Jadranom.

VL
PE
Petrol
11:24 08.04.2015.

mozda bi se smece moglo zaustavit i prije nego sto dodje na obalu. Mozda sa mrezama ili necim drugim. pa se pokupi brodovima i odnese odkuda je poteklo. tesko je zaustaviti svinarije. svugdje gdje je siromastvo, smece se baca gdje se stigne. ako hr zeli sacuvati obalu, mora nesta uciniti. sa dopisima to sigurno nece postici.

VL
Avatar viki_nuland
viki_nuland
17:57 08.04.2015.

Tko kaze da Albanci nista ne izvoze. Evo nama su izveli ogromne kolicine smeca.

VL
BA
balic
10:52 08.04.2015.

lovren.uvoda ----- Mislim da nije bitno tko je vise komunalnog otpada bacio u more,to se ne radi,zato postoje mjesta za komunalni otpad a sa jednima i drugima se treba ozbiljno popricat .

VL
Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
10:59 08.04.2015.

Hm, sad još tamo otvoriti neku bušotinu za istraživanje nafte i turistička ponuda može glasiti: "Nacionalni park sa svim sadržajima današnjice".

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.