Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOBRE LOVE FERRARI

Pogledajte potjeru za Nijemcem u Ferrariju koji je vozio čak 243 km/h

ferrari, vozio prebrzo
Foto: PU brodsko-posavska
1/3
13.08.2010.
u 12:36

Suludi vozači haraju – sa 243 km na sat ulijetao u škare kod Slavonskog Broda.

Opaki Ferrari nije brinuo za druge na cesti. Ulijetao je u škare pri brzini većoj od 200 kilometara na sat. Kazaljka mu je za vrijeme divljanja najviše pokazala 243 km/h. Uza sve to, drama se odvijala u četvrtak oko 20.20 sati kada je već pao sumrak na autocesti Zagreb - Lipovac gdje je 24-godišnji Nijemac divljao za volanom bijesne limuzine.

Pravodobna intervencija policije kada se Ferrari njemačkih registarskih oznaka prekomjernom brzinom približavao Slavonskom Brodu iz smjera Zagreba urodila je plodom. Presretači su ga uspjeli zaustaviti prije nego što je izazvao neku veću katastrofu na cesti. Južnom stranom autoceste iz smjera Zagreba prema Lipovcu Ferrari se kretao u pravoj slalomskoj vožnji, stalno prelazeći iz desnog u lijevi trak i natrag ne vodeći pritom računa na razmak u odnosu na vozila koja su se autocestom kretala u istom smjeru.

– Kada se vozilo približilo, policajci su svjetlosnim znacima naredili vozaču Ferrarija da stane, što je on zbog nešto povećane frekvencije prometa ubrzo učinio, uz napomenu da je neposredno prije zaustavljanja uređajem za mjerenje brzine utvrđeno da Ferrari juri čak 243 km/h. Alkotestom je utvrđeno da vozač nije pijan, naplaćena mu je novčana kazna od 5500 kuna za prekomjernu brzinu i izrečena zabrana korištenja inozemne vozačke dozvole na području Hrvatske u sljedećih 12 mjeseci. Zbog kazni njegov je suvozač preuzeo upravljač i vozilom su nastavili put prema Lipovcu – kaže glasnogovornica PU brodsko-posavske Kata Nujić. Svega dan prije u medijima je odjeknula priča o drugom divljaku za volanom.

Manirom vozača Formule 1 autocestom A1 na relaciji od Gospića do Ličkog Osika sa više od 200 km/h jurio je Audijem 26-godišnji Čeh. Prema dostupnim podacima, mladić je pretežno vozio brže od 200 km/h, a u nekim trenucima čak i 248 km/h. Pripadnici mobilne jedinice prometne policije, popularne Kobre, Čeha su uspjeli zaustaviti kod Ličkog Osika, a mlađahni je vozač hladno izjavio da policajce nije vidio. Kažnjen je sa 6700 kuna zbog prekomjerne brzine.

Ključne riječi

Komentara 76

CF
cimer_fraj
16:42 13.08.2010.

Nijemac ili njemacki drzavljanin? Predpostavljam, da se ipak radi o ovom drugom :))

MO
mojzagi
19:09 13.08.2010.

Sad vec i u Njemackoj ima malo autoputa gdje mozes voziti bez ogranicenja ali ovo kod nas je pretjerao , jer ostali mislim 70% vozaca nema prakse na autocestama i jedan takav u pravom smislu rijeci je velika prijetnja na cesti. Premalo je kaznjen !!!

Avatar bok
bok
14:56 13.08.2010.

Foto radare trebamo. Osim toga kao talijani vreijem na ulazu naplatnih kucica usporditi s vremenom izlaza. Bilo bo love ko blata...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije