Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BOŽIĆNI UGOĐAJ

Pogledajte koje su cijene na Adventu u Frankfurtu: Neke bi vas mogle i iznenaditi

Frankfurt: Cijene pića i hrane na adventu manje nego na Zagreb adventu
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/2
09.12.2023.
u 19:31

Diljem Europe se uživa u božićnom dobu, pa tako i u Zagrebu i Frankfurtu. Međutim, naše cijene na adventu u usporedbi s frankfurtskim nisu baš u "duhu darivanja".

Tijekom ovog adventskog razdoblja, posjetitelji u Frankfurtu, kao i oni u Zagrebu, uživaju u blagdanskom ozračju. Kućice i štandovi s hranom i pićem nalaze se na svakom koraku, a grad je ukrašen u duhu Božića

U Frankfurtu, cijena kobasica je približno 5 eura, što je manje u odnosu na cijene u Zagrebu, gdje se kreću između 7 i 9 eura. Također, pečenje i ostala mesna jela su dostupna po cijenama od 6 do 7 eura, za razliku od Zagreba gdje početna cijena iznosi oko 8 eura. Osim pečenja i mesnih jela, u Frankfurtu se može pronaći i pomfrit za oko 4 eura, izvještava Index.hr

Frankfurtski Advent često se smatra jednim od najljepših u Europi, a prema informacijama s web stranice Christmas Markets Germany, procjenjuje se da će privući oko tri milijuna posjetitelja. Povijest ove "božićne tržnice" u Frankfurtu datira još od kasnog 14. stoljeća, kada su se na trgu Römerberg održavale različite zimske predstave.

VIDEO Bajkovita atmosfera adventa u Aquaparku Shhhuma u Velikoj

Komentara 22

JA
jamesd
20:22 09.12.2023.

Naš advent je porez na hyper-budale ! 50 kn za čašicu fritula ili jednu konasicu...

Avatar antikomunist1
antikomunist1
22:08 09.12.2023.

Nije mi jasno kako većina ljudi ne shvaća da trgovci koji traže tu i tu cijenu nisu ni prevaranti ni lihvari! One nude svoju usluga koja, koja nije od životne važnosti, a oni koji kupuju po tim cijenama samo potvrđujuu da je trgovac ispravno procjeni što i koliko može prodati po toj i toj cijeni. Ni jedan trgovac niti jednu mušteriju ne tjera na kupnju. Tu odluku kupac donosi sam, samostalno i svojom voljom. To što kasnije kuka kako je "cijena astronomska" je samo pokaz njegove potrošačke nezrelosti, nekad i obijesti!

Avatar dr. Evil
dr. Evil
21:26 09.12.2023.

Postajemo bolesno skupa zemlja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije