Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI VIDEO

Pogledajte iznimne mogućnosti Googleovih naočala

giv5
AFP
20.02.2013.
u 14:59

Glass je poput smartphonea koji možete nositi na glavi i koristiti bez upotrebe ruku

Gotovo godinu dana nakon što je prvi put predstavio svoj Project Glass, Google je objavio još jedan video u kojemu demonstrira iznimne mogućnosti svojih "pametnih" naočala.

Glass je poput smartphonea koji možete nositi na glavi i koristiti bez upotrebe ruku, što može biti jako korisno kada skačete padobranom ili jašete konja, kao što rade glavni akteri novog demonstracijskog videa. Googleovim naočalama možete obavljati telefonske pozive, pretraživati internet, postavljati pitanja, fotografirati ili snimati video-sadržaje, a sve pomoću glasovnih komandi.

Još nije poznato kada će točno Glass biti pušten u prodaju, no Google je onima koji ga što prije žele isprobati i sudjelovati u njegovu razvoju omogućio da ga naruče, i to tako da na Twitteru ili Google+-u u najviše 50 riječi opišu što bi učinili s ovim naočalama kada bi ih imali. Zainteresirani građani SAD-a naočale moraju platiti 1500 dolara plus porez i osobno ih preuzeti u New Yorku, San Franciscu ili Los Angelesu, a rok za prijave je 27. veljače.

>> Brin 'uhvaćen' u metrou s 'naočalama za proširenu stvarnost'

>> Pogledajte skok padobranom kroz Googleove naočale

Komentara 1

DU
Deleted user
22:56 20.02.2013.

I sta sad. goproje sto puta bolji od ovog googlovog a immortal glasses isto su bolje od ovoga, imam ih vec dvije godine I nista slika nije slabija od ove a pet puta jeftinije....a okladio bi se da glupi novinarii iz vecernjeg nikad nisu culi za njih

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije