Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stiže solarni vjetar

Pogledajte golemu rupu koja se pojavila na Suncu!

Sunce rupa
Screenshot/YouTube
04.06.2013.
u 22:33

NASA je za golemu koronalnu šupljinu napisala da se okreće u našem smjeru, a najveća je koju su vidjeli u posljednjih 12 mjeseci.

Golema rupa zabilježena je na površini Sunca, piše Huffington Post.

NASA je za golemu koronalnu šupljinu napisala da se okreće u našem smjeru, a najveća je koju su vidjeli u posljednjih 12 mjeseci. No, ne trebamo se brinuti jer je jedini učinak koji bi ta "rupa" mogla imati na Zemlju veća šansa da se vidi "aurora borealis", što i nije tako loše.

Koronalne rupe izvor su snažnih naleta solarnog vjetra koji nosi solarne čestice do naše magnetosfere i dalje, objašnjavaju iz američke svemirske agencije NASA. Dalje pišu da naletima solarnog vjetra treba od dva do tri dana kako bi "doputovali" od Sunca do Zemlje. Fotografije je snimio jedan od tri NASA-ina opservatorija (Solar Dynamics Observatory) koji su "krivi" za mnoge ovakve fantastične fotografije.

>>Pogledajte spektakularnu gigantsku erupciju na Suncu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije