Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ne vide se

Pogledajte 10 objekata koji su zabranjeni na Google Mapsu

google maps (1)
Foto: Google Maps/Mashable
1/10
24.04.2013.
u 17:58

Iz Googlea su poručili kako u skladu s lokalnim zakonima neki objekti mogu biti nedostupni javnosti

Oduvijek ste željeli vidjeti kako izgleda nizozemska kraljevska rezidencija u Amsterdamu ili nacionalni park Tantauco, ali niste imali dovoljno vremena ili novaca otputovati tamo, pa ste odlučili otići na Google Maps i pogledati ih.

No, ništa od toga! Ako ih želite vidjeti, ipak ćete morati otići na lice mjesta. Ove su dvije destinacije, kao piše Mashable, na popisu deset mjesta koje je zabranjeno gledati pomoću Google Mapsa.

Osim njih, na listi su još i zračne luke Niagara u Buffalu te Minami Torishima u Japanu, zatim neko misteriozno mjesto u Rusiji, Babilon u Iraku, kao i nekoliko vojnih kompleksa i tvornica u SAD-u.

Iz Googlea su poručili kako u skladu s lokalnim zakonima neki objekti mogu biti nedostupni javnosti, iako je Google Maps inače otvoren javnosti. Zanimljiv je i podatak da su prilikom prvih objava snimaka na Google Mapsu i Bijela kuća i zgrada parlamenta bili "nevidljivi", no poslije je ta zabrana maknuta.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije