Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HUSEIN KAVAZOVIĆ

Poglavar islamske zajednice u BiH pozvao vjernike na slogu: 'Samo tako ćemo očuvati zajednicu'

Sarajevo: Reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović
Foto: Damir Hajdarbasic/PIXSELL
1/3
21.04.2023.
u 10:13

Dodao je kako je nužno poštovati javni interes i voditi dijalog, čak i onda kada neki misle drugačije od većine u zajednici

Poglavar Islamske zajednice u BiH Husein Kavazović pozvao je u petak muslimane u toj zemlji na slogu i dijalog jer samo na taj način mogu očuvati svoju zajednicu. Kavazović je po tradiciji predvodio središnju molitvu u Sarajevu u povodu Ramazanskog bajrama, a u svojoj je hutbi (propovijedi) vjernicima uz ostalo poručio da sami moraju naći najbolji put kojim će urediti život i odnose u državi.

Dodao je kako je nužno poštovati javni interes i voditi dijalog, čak i onda kada neki misle drugačije od većine u zajednici. "Podredimo svoje ambicije zajednici u kojoj živimo. Poštujmo njezine propise, jer tako čuvamo red. Svakoj zajednici je potrebno vodstvo koje će brinuti o njezinu interesu. Onaj koji dopušta da mu drugi kuću uređuju ostat će dugo pod stegom toga drugog", poručio je vjernicima Kavazović.

Njegova je uputa muslimanima da trebaju nadvladati "sirotinjsku logiku" u javnim poslovima po kojoj su stranci pozvani uređivati njihovu kuću i kao odrasli ljudi početi brinuti o sebi što je očevidna aluzija na trenutačne političke prijepore u zemlji i zastoje u uspostavi vlasti. "Neka nam nitko ne dira u našu domovinu i neka ne iskušava našu odlučnost. Budimo zajedno", rekao je Kavazović u bajramskoj molitvi.

>> VIDEO Glavni tajnik NATO-a stigao u Kijev prvi put od početka invazije

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije