Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
iskakanje vlaka

Poginulo 78 ljudi: Strojovođa optužen za ubojstvo iz nehaja

'An injured man, identified by Spanish newspapers El Pais and El Mundo as the train driver Francisco Jose Garzon, is helped by a policeman after a train crashed near Santiago de Compostela, northweste
Foto: Reuters/Pixsell
1/4
27.07.2013.
u 16:49

Jorge Fernandez Diaz kazao je da je strojovođa Francisco Jose Garzon Amo priveden u policijsku postaju te dodao da ga sudac treba ispitati u nedjelju

Strojovođa brzog vlaka koji je iskočio iz tračnica u Španjolskoj, pri čemu je poginulo 78 ljudi optužen je zbog ubojstva iz nehaja, kazao je u subotu španjolski ministar unutarnjih poslova, prenosi BBC.

Jorge Fernandez Diaz kazao je da je Francisco Jose Garzon Amo, koji je lakše ozlijeđen u nesreći koja se dogodila u srijedu, priveden u policijsku postaju.

Strojovođu se sumnjiči da je vozio prebrzo, a kako navode mediji vlak je u vrijeme nesreće vozio više nego dvostruko većom brzinom od dopuštene.

Sudac treba ispitati gospodina Garzona Ama u nedjelju, kazao je španjolski ministar unutarnjih poslova Fernandez Diaz te dodao da je on pritvoren jer se sumnjiči za ubojstvo iz nehaja.

- Postoje razumne indikacije da bi mogao biti odgovoran za ono što se dogodilo, što moraju uspostaviti sudac i istraga- kazao je španjolski ministar unutarnjih poslova.

Strojovođa je u bolnici bio do subote kada je otpušten i odveden i u policijsku postaju.  

>> Crne kutije otkrile detalje: 'Sje... sam. Želim umrijeti'  

>> Pogledajte stravičan trenutak iskakanja vlaka u Španjolskoj

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije