Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
teško ozlijeđen

Poduzetniku slomili nos, nožem rezali ruke i vozili ga u prtljažniku

'15.09.2010., Zagreb - Poduzetnik Ramis Pandzic. Photo: Boris Scitar/PIXSELL'
Foto: 'Boris Scitar/PIXSELL'
1/3
20.01.2012.
u 09:00

Pod istragom je jedna osoba osumnjičena za napad na Ramiza Pandžića kojeg čeka barem 6-7 dana u bolnici

Poduzetnik Ramiz Pandžić, poznatiji kao okrivljenik u USKOK-ovoj istrazi o "sumnjivim poslovima" na gradnji slavonske autoceste, premlaćen je i s teškim ozljedama primljen u osječku bolnicu u srijedu navečer. Slomljen mu je nos i ima nekoliko porezotina nožem po rukama. Pandžić je navodno prethodno provozan u prtljažniku automobila.

Cijeli je slučaj obavijen velom tajne, a policija nije ni potvrdila nemili događaj.

Odvezen u prtljažniku

Pokupili su ga, doznajemo, u Osijeku u srijedu u kasnim večernjim satima i navodno u prtljažniku odvezli u vikendicu kod Aljmaša, nedaleko od grada. Pred bolnicu je dovezen oko 23 sata.

– U bolnici je smješten na odjelu intenzivne njege. Bit će operiran sutra. Liječnik je rekao da najmanje šest, sedam dana neće moći kući. Ništa više ne znam – kratko nam je jučer rekla Pandžićeva supruga.

Policijski je automobil jučer satima bio parkiran preko puta kuće obitelji Pandžić u Marjanskoj ulici u Osijeku. Dva policajca motrila su na kuću. Kada je stigla doma, supruga je, pretpostavljajući zašto su tu, otišla do vozila i predstavila im se. Utrčala je potom u kuću objašnjavajući da se žuri vidjeti sina.

Pandžić se jučer ujutro trebao pojaviti na sudu, na raspravi u jednom drugom postupku protiv njega. No, pred vratima ga je uzalud čekao njegov odvjetnik Alen Jakobović.

– Zvao sam ga i slao mu poruke, ali nije odgovarao. Njegova me supruga kasnije nazvala i rekla mi da je u bolnici. Nisam je pitao za detalje – kazao nam je Jakobović, koji Pandžića brani šest godina.

Državno odvjetništvo i policija, kako doznajemo, provode kriminalističko istraživanje nad jednom osobom koju se smatra odgovornom za to što je Pandžić završio u bolnici.

Događaj navodno nema veze sa spomenutom USKOK-ovom istragom, u kojoj su osumnjičeni i bivši direktor Osijek-Koteksa Drago Tadić te Damir Ivić, direktor Sektora marketinga i trgovine u toj tvrtki. Prijavu protiv njih na USKOK-ovu je adresu podnio sam Pandžić 2010. godine, koji je tada i u medijima ustvrdio da je poslove na dobavi šljunka za gradnju autoceste "dobivao pod uvjetom da pet posto iznosa isplati natrag u gotovini". Tadić i Ivić tražili su od njega, sumnjiči ih USKOK, da isporuči šljunak Osijek-Koteksu, ali i da im zauzvrat "na ruke" isplaćuje tri kune po kubiku.

Pandžićeva je tvrtka, vjeruje se nadalje, isporučila 879.926 kubika šljunka vrijednog oko 64,2 milijuna kuna. U Tadićevu i Ivićevu džepu završilo je, po tome, 2,6 milijuna kuna. "Mutni poslovi" zbivali su se od prosinca 2004. pa do istog mjeseca 2006. godine.

No, Pandžić nije stajao prekriženih ruku. Snimio je razgovor s Tadićem i sve snimke i dokumentaciju proslijedio na USKOK-ovu adresu. Slavonski moćnik nije ni slutio da se njihovi dogovori snimaju.

Ivić i Tadić uhićeni su sredinom srpnja i pritvoreni, a pušteni su 11. kolovoza da se brane sa slobode.

Više kaznenih postupaka

Protiv Ramiza Pandžića se, pak, vodi nekoliko kaznenih postupaka. Novinske stupce punio je i 2006. godine, kada je pokušao skočiti s prozora sudnice, no u tome su ga spriječili pravosudni policajci i radnici njegove tvrtke "Santiva" koji su pratili raspravu.

Prethodno je pismom najavio samoubojstvo ako rasprava ne bude okončana toga dana jer "zbog suđenja trpi 400 njegovih radnika". Sudilo mu se tada za pokušaj iznude pet milijuna kuna od Tihomira Cvijanovića. Branio se, pak, kako je Cvijanoviću, djelatniku tvrtke "Prvi faktor", zapravo posudio 300.000 kuna i da iza svega "stoji netko jako moćan". Optuženi su tada bili i Zoran Spasić te Dalibor Križanović.

Ključne riječi

Komentara 43

PR
pri
20:34 20.01.2012.

drage su vam bile pare hercegovaca kad ste im prodavali gradilišta po zlato a sad bi da idu u hercegovinu a kriminalci neka idu u zatvor bez obzira gdje bili rođeni hercegovac je i polančec,sanader,nevenka jurak ,mravak ,mesić,josipović i jošš mnogi drugi koji su rođeni u hrvatskoj a istu opljačkali

GW
gone with wind
08:45 21.01.2012.

dali kod nas postoji netko od \"biznismena\" koji nema masla na celu i nije povezan sa HDZ-e??????

OB
-obrisani-
09:49 20.01.2012.

Izgleda da je poduzetništvo u HR opasniji posao nego da budeš hrvatski vojnik u Afganistanu ili Iraku..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije