Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Afera Spice

Podravkine dionice trebala kupiti srbijanska tvrtka bez zaposlenika

ranko mimović
Autor
Ivanka Toma
20.04.2010.
u 20:14

Fia Energy, stoji u dopisu iz Beograda, osnovana je koncem 2008., posluje s gubitkom i u blokadi je 200 dana.

Srbijanski tajkun sa slovenskom adresom, Ranko Mimović, koji je navodno trebao biti partner bivšem potpredsjedniku Vlade Damiru Polančecu u saniranju štete od operacije Spice, osoba je koja se uopće ne bavi nikakvim ozbiljnijim poslovanjem. Ta informacija i službeno je provjerena u Beogradu te dostavljena USKOK-u u obliku dokumenta koji je postao dio istražnog spisa protiv Damira Polančeca, a u vezi s malverzacijama Podravkinim dionicama.

U vezi s Mimovićem, stoji u beogradskom dopisu, točno je jedino to da je na beogradskoj adresi osnovao više tvrtki, uključujući i Fia Energy koja je pak poslovno povezana s Fimom Ami u čijem su vlasništvu dionice Podravke.

Četiri tvrtke koje vodi kao Fia grupu Mimović je osnovao u posljednjih nekoliko godina, i to s minimalnim kapitalom, te bez i jedne zaposlene osobe.

Minimalan kapital

Mimović, Polančecov srbijanski poslovni partner, preko Fia Energy navodno je planirao uložiti u Hrvatskoj 240 milijuna eura, a bilo je riječi i o tome da bi isplatio mađarsku OTP banku koja je kreditirala dionice Podravke, njih 10,6 posto koje su pohranjene na Malti i u vlasništvu Fime Ami.

No Mimovićeva Fia Energy, stoji u dopisu iz Beograda, osnovana je potkraj 2008. godine, nema zaposlenih, posluje s gubitkom i u blokadi je više od 200 dana.

Ista je situacija i s drugom tvrtkom iz Mimovićeve Fia grupe, s Fiom Invest koja je također u blokadi već više od 200 dana.

Preostale dvije tvrtke iz te grupacije, Fia Aqua i Fia Electricity, osnovane su s minimalnim kapitalom, a u blokadi su povremeno.

Promijenio je prebivalište

Uz te informacije koje govore da je Polančecov poslovni partner neozbiljan investitor, a ne veliki ulagač kojega je u poslovnim pothvatima u Hrvatskoj omelo uhićenje Damira Polančeca, stigla je i vijest da je promijenio prebivalište.

Mimović nije više prijavljen na slovenskoj adresi, već je prebivalište preselio u Srbiju.

Posljednja informacija govori da unatoč pokušaju preuzimanja Fime Ami, taj plan nije ostvaren te da se na Malti nije upisao kao njen vlasnik, što znači da ni dionice Podravke, odnosno spornih 10,6 posto, nisu za sada promijenile vlasnika.

Komentara 11

DJ
djakputnik
23:27 20.04.2010.

Ovako nekako je i Šima Krasić htjela kupiti Dugu Resu?

OB
-obrisani-
21:04 20.04.2010.

▀▄▀▄▀ ▀▄▀▄▀ ▀▄▀▄▀ Poštovani FORUMAŠI komunistička CENZURA na djelu Za one koji nisu znali STYRIA je austrijska firma -večinski vlasnik VL Morao sam kontaktirati Styriju radi ovih cenzura nas nekomunista ovdje na VL Istovremeno se ljevičarima i neprijateljima Hrvatske neometanometano dozvoljava da pljuju po nama i po >Hrvatskoj g. Horst Pirke kaže da mora biti više primjedaba na ovu ljevičarsku pristranost i da tek nakon toga može poduzeti korake, P.S ___Ako netko od čitatelja ima primjedaba na ove cenzure baniranja, brisanja iz baze podataka; neka to opiše i pošalje na sljedeću E-Mail adresu: ----------- mediagroup@styria.com ----------- Možete pisati hrvatskim jezikom jer oni imaju ljude koji su poznavatelji hrvatskog jezika Zabilježite si svakako E-Mail adresu, jer će za kratko vrijeme cenzor VL tj. ADMIN ovo obrisati. g. Horst Pirke iz Styrije uopće nije bio oduševljen ovakvim ponašanjem VL Samo zajednički, tako da svatko pošalje svoju primjedbu na cenzuru VL i to javi STYRIJI nam osigurava ravnopravnost na webu Ovo vam je dragi Hrvati još samo jedan znak KAKVIM sve metodama represije ove komunjare pribjegavaju jer je komunistička hobotnica svojim krakovima posegla u najbitnije segmente demokracije; «slobodu izjašnjavanja»

Avatar vh1
vh1
07:35 21.04.2010.

Srbijanski tajkun sa slovenskom adresom, Ranko Mimović udružio se sa srbotuđmanovcima, Zagorcima, Kutlićima, Đakićima....i ostalim pavijanima.....((( 20 godima ta zločinaćka organizacija pljačjka Hrvatsku....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije