Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sporna serija

Podravka s tržišta povukla 1600 konzervi Eva skuša fileta u ulju

podravka, eva
Podravka
30.06.2011.
u 11:56

U jednom od devet analiziranih uzoraka utvrđena je veća prisutnost histamina od one koju propisuje pravilnik

Koprivnička je Podravka zbog nedopuštene razine histamina s hrvatskog tržišta povukla 1600 konzervi Eva skuša fileta u biljnom ulju od 125 grama serije 31012011, s rokom uporabe do 31. siječnja 2015.

Kako doznajemo u Upravi za sigurnost i kakvoću hrane Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, nakon alergijske reakcije jednog potrošača, koji je kupio sporni proizvod u jednom hrvatskom trgovačkom lancu, sanitarna inspekcija u jednom je od devet analiziranih uzoraka Podravkina proizvoda utvrdila višu koncentraciju histamina od dopuštene, tako da je u sklopu veleprodaje i maloprodaje na teren izašla i veterinarska inspekcija, a Hrvatska agencija za hranu radi na maksimalnoj procjeni rizika.

S obzirom na to da se velike količine histamina oslobađaju raspadanjem ribljih crijeva ne stavi li se ulovljena riba odmah na led, sumnja se da je skuša kontaminirana i prije prerade.

Kako bilo, Podravka poziva potrošače koji su kupili sporni proizvod da se jave na besplatni potrošački telefon 0800 08 08. Podsjetimo, u travnju je zbog istog problema Konzum s hrvatskog tržišta povukao 75.000 komada K plus tunjevine serije MN5DNN AL02SEA 3EW1H, dok je Podravka imala još jedan incident s Eva tunjevinom 2009. u Sloveniji.

Proizvodi s povišenom razinom histamina rizik su za zdravlje potrošača. Organizam ne može razgraditi histamin ako je čovjek alergičan na njega, a simptomi su glavobolja, svrbež očiju, astma, crvenilo, svrbež kože i nizak krvni tlak.

Ključne riječi

Komentara 35

VI
viviann
12:20 30.06.2011.

a ja pojela dvije te skuše, a još i dojim.

NE
NewLife
12:53 30.06.2011.

sifra234, pišeš budalaštine i komentiraš temu o kojoj nemaš pojma. Drži se svoje struke, ako je uopće imaš. Vegeta nije zabranjena u SAD-u Dokaz: http://www.amazon.com/Vegeta-Gourmet-Seasoning-Sazon-%20Canister/dp/B0002AZWYC Pozdrav.

DU
Deleted user
12:19 30.06.2011.

Ja se samo pitam koliko je ovakovih proizvoda dizajniranih u komunističko doba prošlo bez povlačenja? Vegeta je zabranjena u USA, a tamo svakakovo smeće prolazi na tržištu. Sigurno nije zabranjena bez razloga. Sav komunistički kadar van iz Podravke! Potrošači, bojkotirajmo Podravku, kupujmo kvalitetnu hranu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije