Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
crkva opet u plamenu

Podmetnut požar u katoličkoj crkvi Sv. Ane u Vojvodini

požar, čakovec (1)
Vjeran Žganec-Rogulja/PIXSELL
05.02.2011.
u 11:25

Neštin je rodno mjesto svećenika Ivana Burika ubijenog u listopadu 1991. u Tovarniku gdje je godinama bio župnik

NOVI SAD - Policija u Bačkoj Palanci odredila je zadržavanje Nenadu P. (32) iz Neština zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo uništenje i oštećenje tuđe stvari. Tereti ga se da je namjerno izazvao požar u Rimokatoličkoj crkvi u Neštinu u Vojvodini, javila je Radio-televizija Vojvodine. Portal Srijemske biskupije donosi više detalja o ovom događaju pa kaže da je policiji prijavljeno kako je u noći s 2. na 3. veljače netko provalio u crkvu Svete Ane i podmetnuo požar.

- Prema izjavi župnika u Čereviću, koji upravlja filijalom Neštin, požar je započeo u sakristiji crkve gdje je izgorio sav crkveni inventar i proširio se u svetište do oltara. Provala na glavna crkvena vrata i požar se ponovio sljedeće noći između 3. na 4. veljače kada je zapaljen oltar i propovjedaonica u crkvi, koji su zajedno s drugim crkvenim inventarom potpuno izgorjeli - navodi portal Srijemske biskupije.

Neštin u općini Bačka Palanka je rodno mjesto Ivana Burika, svećenika ubijenog u listopadu 1991. u Tovarniku gdje je godinama bio župnik. U Neštinu, gdje je 10 posto Hrvata, proveo je dječaštvo i služio mladu misu. Crkva Svete Ane u Neštinu gorjela je i 15. lipnja 1997. kada je također netko podmetnuo požar.

Ključne riječi

Komentara 112

JB
josip broz
14:05 05.02.2011.

ne znam zasto ima toliko srba na ovim stranicama. valda ne mogu skupiti dovoljno onih koji znaju citati i pisati pa da naprave vlastiti forum.

DE
delamarina
17:11 05.02.2011.

Gori vatra,sad u nama ,gori ljubav puna plama ,cepaj

UT
utatica
20:30 05.02.2011.

ja zagovaram humano preseljenje Hrvata iz Srbije u Hrvatsku a srbadije iz Hrvatske u Srbiju,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije