Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MALVERZACIJE

Podignuta prva optužnica protiv Damira Polančeca

polancec
Marko Jurinec/Pixsell
10.05.2010.
u 17:02

Zbog stadionske je rasvjete NK Osvitu iz Đelekovca pripala protupravna imovinska korist od 230.279,68 kuna.

Prva od brojnih istraga USKOK-a vođenih o malverzacijama u koje je bio uključen bivši potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Damir Polančec dobila je epilog. Pred zagrebačkim Županijskim sudom USKOK je podigao optužnicu protiv Željka Dražića, predsjednika uprave Zagreb-Montaže, Tomislava Andabake, voditelja projekta Sky office u Zagrebu, te Damira Polančeca zbog postavljanja reflektorske rasvjete na igralištu NK Osvita u Đelekovcu, rodnom selu bivšega potpredsjednika Vlade.

>>Polančec će tražiti da se saslušaju Sanader, Kosor i neki ministri

Osobno je ondje pod stadionskom rasvjetom nogomet često igrao Damir Polančec. Zbog novih je reflektora, pak, prema optužnici, anonimnom nogometnom klubu pripalo 230.279,68 kuna protupravne imovinske koristi.

Trećeoptuženog Damira Polančeca USKOK tereti da je od svibnja 2008. do siječnja 2010. koristeći se autoritetom potpredsjednika Vlade i ministra gospodarstva, pošto je s koprivničkom tvrtkom Eltegro dogovorio da će ona postavljati reflektore te nakon što je to i učinjeno u vrijednosti 230.279,68 kuna, od prvooptuženog Željka Dražića zatražio da Zagreb-Montaža plati Eltegru obavljene radove.

Poslije je, navodi se, s Tomislavom Andabakom dogovorio izdavanje računa 10. svibnja 2008. Na njemu je bilo naznačeno da se ispostavlja za elektroinstalacijske radove na gradilištu zagrebačkog Sky officea iako te radove nije obavila tvrtka Eltegro. Račun je potpisao Tomislav Andabaka, a Željko Dražić je s koprivničkom tvrtkom sklopio fiktivan ugovor o izvođenju radova s datumom od 17. travnja 2008.

Eltegro i Zagreb-Montaža, naime, nikada nisu bili u poslovnom odnosu. Zagreb-Montaža je na račun Eltegra 15. i 16. svibnja 2008. uplatila 354.205,04 kune. Kako bi se prikrio trag novca, Tomislav Andabaka je tada zatražio od tvrtke Eltegra da umjesto računa izdana 10. svibnja 2008. ispostavi tzv. privremenu situaciju te potpiše novi ugovor, s time da na njemu budu navedene odredbe o avansu te da se plaćeni iznos odnosi na njega.

Koprivnička je tvrtka to i učinila te je dokumentaciju predala Tomislavu Andabaki, koji ju je i potpisao. U ime Zagreb-Montaže ugovor je potpisao Željko Dražić.

Komentara 39

BA
balance
18:50 10.05.2010.

venlo@ sjecas se kada ga vlastita vojska izvizda....a on sav ponosan.Bem ti pred...

JA
JanezPiranski
17:53 10.05.2010.

Podignuta prva optužnica protiv Damira Polančeca jer nije potpisao peticiju More je Kopno i nije iskreno plakao onda kada je sa pozornice otišao mag zapadno balkanske politike Dr. Ivek Sanader..

KU
kukuriku
17:46 10.05.2010.

skiner,..a tek Daimler-kamijoni ??...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije