Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UCJENA GENERALA

Podignuta optužnica protiv Saše Radovića zbog ucjene Čermaka

Saša Radović
Duško Marušić/PIXSELL
23.12.2011.
u 17:05

Prema optužnici, sve se događalo od 28. rujna do 16. studenoga, kada je Radović preko posrednika poručio Čermaku da se voljan s njim naći, te za milijun eura povući kaznene prijave i tužbu koje je podnio protiv njega

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo je optužnicu protiv Saše Radovića (72) kojeg tereti za ucjenu generala Ivana Čermaka.

Prema optužnici, sve se događalo od 28. rujna do 16. studenoga, kada je Radović preko posrednika poručio Čermaku da se voljan s njim naći, te za milijun eura povući kaznene prijave i tužbu koje je podnio protiv njega. Radović je Čermaku preko posrednika poručio i da će prestati javno iznositi svoje tvrdnje protiv Čermaka, te da za to traži najmanje pola milijuna eura.

Kada je posrednik te poruke prenio Čermaku, Radović ga je u nekoliko navrata nazivao i požurivao realizaciju, a kada mu je posrednik rekao da mu je Čermak voljan odmah platiti 100.000 eura, kao izraz dobre volje, dogovoren je sastanak na benzinskoj postaji kod Rijeke. To se dogodilo 16. studenoga, a nakon primopredaje novca, Radović je uhićen i od tada je u istražnom zatvoru.

Istražni zatvor mu je nedavno produljen. Kako se Općinski kazneni sud u Zagrebu proglasio nenadležnim za ovaj slučaj, jer je kazneno djelo počinjeno na području Rijeke, Opatije i Premanture, Radoviću će se suditi u Rijeci.

On je inače javnosti poznat kao pisac i aktivist, a u svojim je knjigama generala Čermaka prozivao zbog navodnoga ratnog profiterstva.

Komentara 9

KU
kukuriku
18:12 23.12.2011.

..vazno da krelac-nosi bradu...

RB
RH+BIH=moćnadržava
17:18 23.12.2011.

Zbog ucjene bude podignuta optužnica ???? Nemojte me zezati. Ja mislio da ovakvi Jugani su oslobođeni kaznionica u RH s Juganima.

PI
pipnicar
17:33 23.12.2011.

he,he ispada da su oni koji su nosli transparent banda lopovska.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije