Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POGODOVAO SINU

Podignuta optužnica protiv bivšeg petrinjskog gradonačelnika Dumbovića

Petrinjski gradonačelnik Dumbović o prosvjedu lokalnih građevinskih obrtnika i poduzetnika
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/3
31.01.2024.
u 10:48

USKOK ne navodi identitete, a podignuta je optužnica protiv pet osoba.

USKOK je podignuo optužnicu protiv Darinka Dumbovića, bivšeg gradonačelnika Petrinje, zbog namještanja poslova sinu Darku.  USKOK navodi da je nakon provedene istrage, pred Županijskim sudom u Zagrebu, podigao optužnice protiv petorice hrvatskih državljana (1956., 1982., 1979., 1976., 1978.) zbog počinjenja kaznenih djela nezakonitog pogodovanja i pomaganja u nezakonitom pogodovanju. 

"Optužnicom se I. okr. tereti da je, u razdoblju od listopada 2019. do svibnja 2021. godine u Petrinji, kao gradonačelnik Grada Petrinje (dalje: Grad), sa svojim sinom II. okr. kao prokuristom i stvarnim voditeljem poslovanja trgovačkog društva u kojem je osnivač bila supruga II. okr. (dalje: TD), protivno odredbama Zakona o javnoj nabavi dogovorio da će u okviru svojih ovlasti poduzimati radnje kako bi tom TD-u osigurao dobivanje unosnih poslova od Grada.

U tu svrhu su I. i II. okr. dogovorili s III., IV. i V. okr. da će u postupcima javne nabave u kojima je Grad naručitelj, a koji su od interesa za II. okr. i TD, njihova trgovačka društva i obrt podnositi ponude te da će po odabiru njihovih ponuda izvođenje radova prepustiti TD-u, pri čemu će u građevinskoj dokumentaciji prikrivati da je TD stvarni izvođač radova. Tako su u postupcima nabave radova za Grad u četiri navrata najprije odabirane ponude trgovačkih društava III. i IV. okr. te obrta V. okr. koji su potom, sukladno prethodnom dogovoru s I. i II. okr., izvođenje radova prepuštali TD-u koje je prepuštene radove izvelo i naplatilo., a III. i IV. okr. su sačinili dokumentaciju o izvođenju radova u kojoj nisu iskazali sudjelovanje TD-a.

Na opisani način okrivljenici su TD-u protuzakonito osigurali dodjelu poslova u vrijednosti od 1.426.043,93 eura", stoji u priopćenju USKOK-a.

VEZANI ČLANCI:

VIDEO Uhićen bivši gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović, priveden mu i sin Darko

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije