Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUĐENJE U BEOGRADU

Suđenje Joci Amsterdamu u Beogradu za ubojstvo Pukanića

Joca Amsterdam
20.04.2010.
u 08:50

Kao motiv Pukanićeva ubojstva optužnica spominje to što je u medijima u Hrvatskoj i Srbiji iznosio saznanja o djelovanju više kriminalnih skupina na području Srbije i zemalja u okruženju.

Sretenu Jociću, poznatijem kao Joca Amsterdam, i članovima beogradskog dijela njegove kriminalne skupine optužene za ubojstvo vlasnika hrvatskog tjednika "Nacional" Ive Pukanića i njegova suradnika Nike Franjića suđenje počelo je da i to u zgradi specijalnog suda pri višem sudu u Beogradu, a ne u okružnom zatvoru u Beogradu kako je ranije planirano, objavili su beogradski mediji.

Glasnogovornica i sutkinja specijalnog suda Maja Kovačević-Tomić izjavila je Tanjugu da je odabrano drugo mjesto suđenja zbog velikoga medijskog zanimanja za ovaj slučaj.

Tročlanim sudskim vijećem predsjedava sudac Vladimir Vučinić, a članovi su Nada Zec i Siniša Petrović.

Optužnica tužiteljstva za organizirani kriminal tereti Jocića da je organizirao kriminalnu skupinu koja je ubila Ivu Pukanića i Niku Franjića 23. listopada 2008. odnosno da je on sa "za sada neidentificiranom osobom" dogovorio da za 1,5 milijuna eura ubije vlasnika Nacionala.

Tužiteljstvo navodi da su, osim Jocića, pripadnici kriminalne skupine postali Željko Milovanović i Milenko Kuzmanović, koji će s njim sjesti na optuženičku klupu u Beogradu.

- Sreten Jocić naložio je Slobodanu Đuroviću da se ubojstvo počini što prije da Pukanić ne bi iznosio saznanja o kriminalnom djelovanju naručitelja ubojstva, a za to je ponudio i dodatnu nagradu - navodi se u srbijanskoj optužnici i dodaje da je "u trenutku kada su Pukanić i Franjić izišli iz zgrade, u 18.27 sati, jedan od članova skupine aktivirao bombu koja je usmrtila obojicu".

Kao motiv Pukanićeva ubojstva optužnica spominje to što je u medijima u Hrvatskoj i Srbiji iznosio saznanja o djelovanju više kriminalnih skupina na području Srbije i zemalja u okruženju.

Jocić je uhićen 27. travnja prošle godine u Beogradu i od tad je u pritvoru okružnog zatvora, a Kuzmanović i Milovanović uhićeni su mjesec dana kasnije, također u glavnom gradu Srbije i danas će se pridružiti Jociću na optuženičkoj klupi u specijalnom sudu.

Komentara 7

AT
atz
09:05 20.04.2010.

nikako da naučim prečitati... \"počinje suđenje Kretenu...\"

KA
karlo69
09:46 20.04.2010.

nevin sam, druže sudija..! dece mi..

OB
-obrisani-
13:13 20.04.2010.

Sreten djeluje onako pošteno, marljivo i opušteno..Šljakao je godinama po Amsterdamu da dobije nadimak i sada če ispasti nevina žrtva..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije