Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 87
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
postignut dogovor

Počeo štrajk u Grčkoj, u Ateni sukobi provjednika i policije

štrajk, grčka, atena (1)
AFP/PIXSELL
10.02.2012.
u 08:59

Prije nego im Europa pomogne, Grci moraju predstaviti plan kojim će u 2012. uštedjeti 325 milijuna eura

Ministri financija država eurozone odlučili su Grčkoj pomoći sa 130 milijardi eura, javlja BBC. No grčka im vlada u nedjelju mora predstaviti mjere štednje i reforme kojima će smanjiti dug. Naime, Grci moraju u proračunu za 2012. godinu uštedjeti 325 milijuna eura.

– Iako smo znatno napredovali u pregovorima koje smo imali proteklih dana, još uvijek nemamo sve potrebne elemente da bismo odluke donijeli danas – rekao je premijer Luksemburga Jean-Claude Juncke.

Grčka će morati predstaviti mjere štednje i reforme koje će provesti kako bi u srijedu ministri eurozone definitivno mogli donijeti odluku o financijskoj pomoći.

Države eurozone "ozbiljno razmišljaju" o stvaranju novog, odvojenog računa za Grčku, koji bi blokirao dio državnih prihoda i na taj način jamčio da će se vraćati dug za kredite.

U Ateni su u sklopu 48-satnog štrajka sindikata nezadovoljni građani izašli na ulice te su se sukobili s policijom – neki su prosvjednici bacali kamenje i improvizirane bombe na policiju, koja je uzvratila suzavcem.

Ključne riječi

Komentara 64

Avatar Alfons_x
Alfons_x
09:12 10.02.2012.

hehehe, ne\'š ti \"spasa\"......... Doveli smo vas u krizu, sustavno uništavajući industriju, dajući \"povoljne kredite\" za uvoz svega i svačega, zatim smo tražili uštede, rezove, smanjivanja prava, kada smo uništili i kupovnu moć......dolazimo kao spasioci, posuđujući vam novac (štampani papirr bez pokrića) da se izvučete, zauzvrat dobijamo, pravo na Grčku........klasičan primjer gubitka državnog suvereniteta kroz gubitak financijskog.... Što na žalost čeka i Hrvatsku....odnosno već smo financijski suverenitet izgubili, i dalje idemo spiralom prema dolje, sljedeći korak je preuzimanje sustava od strane MMF-a nametanje \"rješenja\" i na kraju instalacija podobnih premijera bez izbora.....kao u Italiji i Grčkoj.

OB
-obrisani-
09:16 10.02.2012.

alfons jako lepo rečeno......nemam ništa za dodati

OB
-obrisani-
20:59 10.02.2012.

Dakle da rezimiramo.Americke ciobanke su tajno posudile Grckoj stotine bilijuna a europske banke( ponajvise talijanske i francuske) su tu vec visile sa svojim posudbama. Kad je EU i saznao ( ma kome oni sole pamet) za tu tajnu posudbu dodatnoo su Grckoj posudili teske bilijune kako bi mogli otplacivati dug bankama. No i to nije urodilo plodom pa sada planiraju Grckoj oprostiti 60 %.( a tko ce biti slijedeci ?) Naravno netko tih 60 % mora izgubiti. Da banke ne odu u stecaj pobrinut ce se “tiskanjem” trilijuna iz vakuma. Sav taj fiktivni novac treba pretvoriti u STVARNI a to moze postici samo radni covjek preko cijih ledja ce se sve to prelamati.Ali ljudi Bozji ,radnik sav taj teret na svojim ledjima vise ne moze nositi. Svijetska monetarna ponzi piramida je postala previsoka i preteska. Nezadovoljstvo-revolucija-euforija-razocaranje, nezadovoljstvo-revolucija.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije