Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zaboravljeni slučaj

Dragan Paravinja: Ne znam tko je ubio novinarku Dadu

paravinja (1)
Sud BiH
11.08.2011.
u 13:20

Tužiteljstvo BiH u zadnji je trenutak odobrilo ispitivanje Dragana Paravinje o zagonetnoj smrti novinarke. Paravinja nije rekao ništa konkretno

Dragan Paravinja danas je tri sata odgovarao na pitanja predstavnika MUP-a Hrvatske o okolnostima smrti beogradske novinarke Radislave Dade Vujasinović.

- Odmah na početku rekao je da ni na koji način nije sudjelovao u smrti Dade Vujasinović. Govorio je o svojim susretima s njom koji su bili otprilike godinu ili dvije prije novinarkine smrti 1994. godine. Paravinjina saznanja nisu konkretni podaci, već ono što je prikupio tijekom vremena, pa su ih djelatnici MUP-a uzeli kao operativna saznanja.

Nije spominjao podzemlje

Na pitanje tko je ubio srbijansku novinarku nije dao odgovor, već je na pitanje zna li tko je to konkretno učinio, imenom i prezimenom, odgovorio je da ne zna - kazao je nakon ispitivanja Paravinjin odvjetnik po službenoj dužnosti Branko Baica. S Radislavom Vujasinović Dragan Paravinja došao je u kontakt preko svog rođaka:

- Nisu se konkretno poznavali, Dragan se s njom susreo samo dva puta, a ona se, kao što se zna, bavila istraživanjima ratnih događanja - rekao je Baica i negativno odgovorio na upit je li taj Paravinjin rođak povezan sa smrću srbijanske novinarke.

- I on je smrtno stradao nedugo nakon Radislave Vujasinović, a Dragan Paravinja misli da je i on ubijen. Jesu li te dvije smrti povezane, eventualno će moći odgovoriti institucije Srbije. Dragan Paravinja tijekom razgovora s policajcima nije spominjao niti jedno ime iz srbijanskog podzemlja - kaže odvjetnik. Dozvolu da policajci obave razgovor s Paravinjom o okolnostima smrti zatražilo je Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku.

Prethodno je zatražena, i dobivena, suglasnost Ministarstva pravosuđa Bosne i Hercegovine, što se moralo učiniti jer je BiH Paravinju izručila privremeno Hrvatskoj, i to zbog sumnje da je pokušao silovati, a zatim ubio 17-godišnju Antoniju Bilić.

Nisu htjeli govoriti

- Odobrili smo dodatno saslušanje - potvrdila nam je Marina Bakić iz Ministarstva pravosuđa BiH. Da nije zatražena ta dozvola, Dragan Paravinja imao bi pravo žalbe jer je Hrvatskoj izručen kako bi se rasvijetlile okolnosti nestanka Antonije Bilić i zapravo ga se ni o čemu drugom bez odobrenja iz BiH ne smije niti ispitivati.

Odvjetnik Branko Baica nije znao reći hoće li saznanja na ispitivanju Dragana Paravinje pomoći srbijanskoj policiji u rasvjetljavanju slučaja srbijanske novinarke. Sat prije no što je započelo ispitivanje, pred sudom u Šibeniku zatekli smo prvog čovjeka šibenske policije Ivicu Kostanića, ali i Predraga Brkopca iz Ravnateljstva MUP-a, ujedno i šefa nacionalnog stožera potrage za nestalom Antonijom Bilić, te osobe iz šibenskog stožera potrage, ali nitko od njih nije htio razgovarati s novinarima bez dopuštenja Ravnateljstva MUP-a.

Komentara 21

KO
konstanta
13:50 11.08.2011.

Još se ne nazire rješenje aktualnog slučaja a prelazi se na drugi star nekoliko godina. Sve mi to miriše na totalnu neprofesionalnost ili na nešto što se ne želi reći.

UM
Umjereni
14:59 11.08.2011.

Nema tu nikakve neprofesionalnosti niti tajni. To što se u jednom slučaju ne napreduje, ne znači da neki drugi slučaj mora stajati u ladici. Nemojmo zaboraviti da je čovjek nevin dok mu se ne dokaže suprotno i presudom tako odredi. Ne može ga se bez jasnih i nedvosmislenih dokaza držati vječno u pritvoru. Stoga je bolja da policija ispita sve s čime ga se povezuje. Istom bi se onda logikom moglo tražiti da policija ne istražuje nestanak drugih osoba dok ne riješi ovaj.

PU
pumbica
17:30 11.08.2011.

Pa Baić.Niti Mladić ,niti Hađić nisu priznali za ubojstva.Tko je još lud priznao da je ubio.Glupost i tko mu vjeruje.Zar je Bajić bio prisutan? kad je taj ubiao?????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije