Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vrije u BiH

Pobuna Hrvata: Nećemo kupovati bošnjačke proizvode

\'BIH-12.08.2004 Sarajevo  bascarsija Brojnim posjetiteljima na Bascarsiji  zanimljivi su majstori koji rucno izradjuju metalne predmete za kucanstvo tj.dzezve za kavu,fildjane i sl. Snimio Frano Mati
Frano Matić
28.03.2011.
u 12:46

Predsjednika HSP-a BiH Zvonka Jurišića nisu htjeli poslužiti u hotelu čiji je vlasnik Hrvat

"Gospodo, ne možemo vas poslužiti... Žao mi je, ali morate izići!" Ovim je riječima, pred desetak svjedoka, vlasnik jednog hotela u Kupresu "počastio" Zvonka Jurišića, predsjednika HSP-a BiH, i njegovo stranačko društvo. Na taj je način hotelijer izrazio negodovanje što je HSP ušao u koaliciju s Lagumdžijinim SDP-om, Tihićevom SDA i Lijanovićevim NSRZB-om, a bez stranaka za koje je glasovalo 90 posto Hrvata.

Sat vremena prije incidenta u Kupresu pripadnici Udruge hrvatskih logoraša iz Bugojna naprosto su izgurali Jurišića i njegovu stranačku ekipu s mjesta obilježavanja 17. godišnjice razmjene 294 hrvatska zatočenika iz bugojanskog logora Stadion, poručujući mu da sa SDP-ovim kolaboracionistima nemaju što raditi.

Poziv na bojkot vlasti

Spomenuti incidenti refleksivan su odgovor na novo poništenje glasačke volje hrvatskog biračkog tijela u BiH, a hrvatske udruge branitelja, invalidi, studentske organizacije, intelektualni krugovi, pa i dva HDZ-a, kuju planove na koji način bojkotirati odluke koje donosi nezakonito formirana vlada Federacije BiH. Uz pozive na masovne ulične prosvjede, blokadu prometnica i graničnih prijelaza, braniteljske udruge i nevladine organizacije neće više na obljetnice, tribine i svečanosti zvati ni jednog dužnosnika koji je izabran u nelegalnu vladu. Kao izraz građanskog neposluha nevladine organizacije i udruge izbjegavat će kupnju proizvoda iz bošnjačkih tvornica i plaćanje TV-pretplate Federalnoj televiziji jer je smatraju medijskim servisom SDP-a.

Digli se i studenti

Iako je Ćiro Blažević srcima Hrvata u BiH donekle uspio približiti bosanskohercegovačku nogometnu reprezentaciju, koja je u subotu pobijedila Rumunjsku, većina ih je na to gledala ravnodušno. Više se govorilo o razočaravajućem izdanju Bilić boysa.

I dok HSP BiH i NSRZB optužuju dva HDZ-a da su u 20 godina hrvatski narod doveli do ponora, zajednica studentskih udruga uputila je opći poziv za bojkot njih i njihovih koalicijskih partnera. – Pozivamo sve građane Federacije BiH, prvenstveno Hrvate, da se pridruže u građanskom neposluhu prema protuustavnoj vladi Federacije BiH.

Idući tjedni pokazat će prve rezultate svehrvatskog bojkota u BiH zbog kojeg su zabrinutost izrazile i Hrvatska i Srbija, ali i neke od zemalja Europske unije.

Ključne riječi

Komentara 245

LA
las35vegas
13:15 28.03.2011.

drek hercegocvi (poklonili srbima kupresa kojeg su oslobodili hrvatski vojnici) heheheheheehehe

OK
okip
14:51 28.03.2011.

Trebalo bi sve skupa u autobus pa na ekskurziju u Švajcarsku. Kako tamo tri naroda mogu da žive skupa a ovdje ne mogu.

OB
-obrisani-
18:33 28.03.2011.

Kad SVI oni shvate da su Bosanci...proglledat ce.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije