Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatska – Srbija

Pobjeda se slavila diljem Hrvatske. Pogledajte kako je izgledalo!

Osijek, utakmica, Hrvatska - Srbija (1)
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
1/40
22.03.2013.
u 18:56

Sjajna igra hrvatske reprezentacije protiv Srbije i pobjeda od 2:0, osim u Zagrebu, slavila se i u drugim hrvatskim gradovima.

Sjajna igra hrvatske reprezentacije protiv Srbije i pobjeda od 2:0, osim u Zagrebu, slavila se i u drugim hrvatskim gradovima.

Erupcija oduševljenja i sreće mogla se vidjeti na licima navijača dok su naši "punili" mrežu Srbije.

Skakalo se i vrištalo te grlilo kada bi naši uspjeli zabiti golove. Pogledajte kako je bilo u Bjelovaru, Rijeci, Čakovcu, Varaždinu i Krapini i drugim gradovima.

300-njak Osječana utakmicu je napeto pratilo na Trgu slobode. Prvi zgoditak naše reprezentacije izazvao je pravu lavinu oduševljenja. Navijači su skakali, bacali se jedni po drugima, grlili se. Atmosferu su u prohladno osječkoj večeri zagrijavali tamburaši, a na Trgu su dvoboj pratili osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo i župan Vladimir Šišljagić.

Sirenama u automobilima, te ponekim pucnjevima petardi nakon utakmice Zadrani su slavili pobjedu nogometaša Hrvatske protiv Srbije. Oduševljenje golovima Mandžukića i Olića uglavnom iz kućnog ambijenta potom se prenijelo u kafiće u staroj gradskoj jezgri.

U Varaždinu se slavi mirno i dostojanstveno

I Varaždin se priključio slavlju. Navijači su od ranog popodneva okupirali kafiće po gradu, jer organiziranog gledanja na Trgu nije bilo. Slavi se i veseli, a zasad sve protječe mirno i dostojanstveno. Fešta će se vjerujemo po kafićima nastaviti do dugo u noć.

- Emocije i euforija su tu, ali očekivali smo pobjedu - rekao nam je Aki Vucković (30) koji je tekmu pratio, kao i većina Varaždinaca, u kvartovskom kafiću, gdje se danas nisu čule uvredljive parole na račun Srba. Da nije bilo nikakvih izgreda i da se niti ne očekuju, potvrdili su nam i u varaždinskoj policiji.

Kolonom automobila vinkovačkim ulicama proslavili pobjedu Vatrenih

Tradicionalnom kolonom zastavama okuženim automobila vinkovačkim ulicama koja je, priznaju Vinkovčani, ove godine puno manja nego ranije, navijači su proslavili pobjedu hrvatskih nogometaša nad Srbijom. Vinkovački kafići su bili puni jer su Vinkovčani odlučili gledati utakmicu desetljeća s društvom, ali policija nije imala ni jedne intervencije zbog nedoličnog ponašanja. Na ulicama je nakon završetka utakmice bilo nešto više mladih nego inače, ali zbog hladnoće ubrzo su se povukli u svoje kafiće gdje su uz golasnu glazbu nastavili slavlje.  U policiji kažu da čak ni u selima s većinskim srpskim ili miješanim stanovništvom na koja su obratili posebnu pozornost, nije bilo ni najmanjeg izgreda. Iz Vukovarsko-srijemske županije, prema saznanjima policije, 600 do 800 navijača se danas uputilo u Zagreb na utakmicu.

Slavljenička atmosfera i u Krapini

U Krapini je bilo organizirano gledanje utakmice u tri kafića u središtu grada, a najviše ih se skupilo u Ilir baru, gdje je 70-ak odjevenih u kockice i oboružanih šalovima emotivno proživljavalo svaku minutu sraza Vatrenih protiv Orlova. Naravno, atmosfera je kulminirala pogotkom Mandžukića, a potom i Olića, kada Zagorci nisu štedjeli da bi golove i pošteno zalili. U drugom poluvremenu ipak je bilo malo ležernije, a zadnjih 15-ak minuta svi su očekivali kraj, kada će moći krenuti u slavlje. Po završetku utakmice nije dugo trebalo da se formira kolona automobila, koja je napravila nekoliko krugova gradom trubeći, a iz prozora su se vijorili šalovi i zastave, dok je na središnjem Trgu Ljudevita Gaja zapaljeno i nekoliko baklji, nakon čega se  ponovno krenulo slaviti veliku pobjedu po kafićima.

'Ponosni smo na slavonski dream team'

Iako je u mnogim požeškim kafićima bilo organizirano praćenje utakmice na velikim ekranima, očito je da su se Požežani radije odlučili za gledanje u svojim domovima s biranim društvom. Tek nakon utakmice na glavnom požeškom trgu okupilo se 50-ak mlađih navijača koji su skandiranjem i pjesmom uz poznatu ikonografiju proslavljali pobjedu. Njima se pridružilo i nekoliko navijača u automobilima koji su za ovu prigodu njihovi vlasnici ušminkali navijačkom kockastom dekoracijom. Sve je to pod budnim okom pratila policija.

– Ponosni smo na naše Slavonce, doslovce su ih razbili. Oni su naš dream team. Žao mi je jedino što nisam mogao biti na stadionu – kazao je 18-godišnji David Marić.

Riječani tekmu pratili u kućama

Riječani su utakmicu između Hrvatske i Srbije uglavnom pratili u kućnoj atmosferi. Postizanje zgoditaka slavilo se petardama, pjesmom i gromoglasnim bodrenjem vatrenih. Ipak, na razočarenje mnogih, u središtu grada nije bio organiziran prijenos utakmice na otvorenome, pa su se mnogi odlučili ovaj sportski događaj godine pratiti u omiljenim kafićima, u krugu prijatelja. Nakon uvjerljive pobjede naše reprezentacije, gradom je projurio tek pokoji automobili uz zaglušni zvuk sirene. I sami Riječani priznaju, izostala je euforija kakva se mogla doživjeti na ulicama prijašnjih godina. Umjesto očekivanog slavlja do kasnih sati, navijači su se po završetku utakmice vrlo brzo razišli.

Kuhali vojnički grah i čekali pobjedu

Koprivnica je euforično dočekala kraj utakmice i veliku pobjedu Hrvata protiv Srbije. Iako nije bilo organiziranog gledanja utakmice u središtu grada, navijači naše reprezentacije napunili su brojne kafiće gdje su se popile stotine litare tekućine. Najbučnije je bilo u caffe baru Toxic gdje se za utakmicu pripremalo cijeli dan. Od prijepodnevna se kuhao vojnički grah, a kako se utakmica približavala početku, mjesta za stajanje, a kamoli za sjedenje više nije bilo. Mandžukićev gol "zapalio" je Toxic, pravi otrov za Mihajlovićevu momčad. Olićev pogodak bio je točka na "i". Nitko više nije sumnjao u pobjedu, Hrvatska, Hrvatska....orilo se iz sveg glasa.

- Za ovo se živi, čekam ovu utakmicu mjesec dana. Žao mi je što nisam mogao u Maksimir, nikako nisam mogao doći do karte, ali i ovo je sjajno. Hladna piva i grah, ma to nema nigdje. Najbolji smo na svijetu - presretan je bio Karlo.

Brođani slavili svoje heroje Mandžu i Olu

Slavnoski Brod - Srbija 2:0! Tako su mnogi Brođani ispisivali svoje statuse na Facebooku nakon veličanstvene pobjede nad istočnim susjedima. Brođani su bučnim navijanjem za vrijeme, ali i nakon utakmice sa Srbijom na gradskim ulicama i trgovima slavili pobjedu svojih Vatrenih, a posebno sjajne nastupe svojih slavonskih heroja i sumještana Marija Mandžukića i Ivice Olića. Iako se do posljednjeg trenutka nije znalo gdje će i hoće li uopće biti postavljen veliki videozid, na Korzu se ispred velikog ekrana na kraju ipak okupilo dvjestotinjak Brođana naoružanih navijačkim rekvizitima, koji su osobito nakon pogodaka Ole i Mandže dobrano zagrijali dlanove.

– Bio sam uvjeren da će upravo Ola i Mandžo odlučiti ovu utakmicu. Oni su i protiv Turske bili strijelci i odveli našu repku na završnicu Europskog prvenstva. Mislim da svi mi Brođani možemo biti sretni i ponosni na njih dvojicu – rekao je brodski trener i bivši jugoslavenski reprezentativac Marijan Zovko, koji je nekada sa srspkim izbornikom Sinišom Mihajlovićem nastupao u novosadskoj Vojvodini. Dodatni razlog za slavlje Brođana bio je i taj što još jedan junak pobjede nad Srbima, Ivan Rakitić, također dolazi iz njihove županije, točnije iz Sikirevaca, dok Vedran Ćorluka potječe iz dvadesetak kilometara udaljenog Modrana u Bosanskoj Posavini. Uz jake mjere osiguranja, navijanje je proteklo u mirnom i dostojanstvenom tonu.

Sve o utakmici Hrvatske i Srbije čitajte u našem specijalu

Komentara 10

Avatar PeppeS
PeppeS
21:27 22.03.2013.

Samo jedno ,čestitam vam na sjajnoj partiji i prikazanom fudbalu.

TM
tesla moj ponos
20:31 22.03.2013.

Ovo je instant predstava !

ST
stefica50
16:55 23.03.2013.

Deckima sve pohvale ,sjajna utakmica,ali ipak ova euforija sa petardama i bakljama nije bila potrebna,bilo bi ljepse da su pjevali i plesali,a novac koji su potrosili na baklje i petarde dali nekoj udruzi za neke bolesti,,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije