Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Glazbeni susreti

Pobijedili Vokalni ansambl Sakcinski i Ženski vokalni ansambl Sotelia

Glazbeni susret
Foto: Antun Petračić
1/4
09.11.2014.
u 10:24

U organizaciji Hrvatskog sabora kulture 11. susret hrvatskih malih sastava, pobjednika 19 županija, ovaj vikend održava se u Petrinji i Zaboku, prvi puta u dva grada

U organizaciji Hrvatskog sabora kulture 11. susret hrvatskih malih sastava, pobjednika 19 županija, ovaj vikend održava se u Petrinji i Zaboku, prvi puta u dva grada. Sinoć u Petrinji u kategoriji klasične glazbe pobijedio je Vokalni ansambl Sakcinski iz Ivaneca (voditeljica Nada Peček), a  u slobodnim stilovima i  žanrovima  Ženski vokalni ansambl Sotelia KUD-a Rikard Jorgovanić (voditelj Siniša Miklaužić) iz Huma na Sutli.

Nastupili su sastavi iz Adamovca, Čakovca, Donje Bistre, Kutine i Karlovca, a kao gosti i suorganizatori MVA Petrinjski slavulji  iz HPD Slavulj u Petrinji i Vokalna skupina Rusalke iz Radelja ob Dravi u Sloveniji. Susrete je otvorio gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović, stotinu sudionika pozdravila nova zamijenica župana Sisačko-moslavačkog Anita Sinjeri Ibrišević, a priznanja  uručio tajnik HSK Dražen Jelavić, uz čestitke u ime 984 udruge sa 1695 sekcija i 80.000 članova. U drugom dijelu  državnih susreta za 2014. danas  poslijepodne u Zaboku će se ansambli, zborovi i skupine natjecati u kategorijama izvorne pučke glazbe te folklornih malih vokalnih sastava i komornih zborova.

>> Petrinja obilježava desetljeće smrti Zlatka Price

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije