Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uzbuđenje

Sestra generala Markača: Hvala dragom Bogu

Brankica Janci
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
1/15
16.11.2012.
u 09:45

U Haagu je pak supruga generala Mladena Markača. Kaže da joj ništa više nije važno, samo presuda koju su tako željno čekali. Ne znaju, kažu, kad će točno kući, no željno ih iščekuju

Među prvima oslobađajuću presudu generalima komentirao je ministar obrane Ante Kotromanović.

– Mi smo bili vojnici, napravili smo što treba učiniti. Napokon je pobijedila istina, kazao je Kotromanović koji će po generale vladinim avionom.

– Konačno je pobijedila pravda. To je naša pobjeda – komentirao je za Večernji list ministar branitelja Predrag Fred Matić, koji će s Kotromanovićem avionom u Haag po generale.

Dečki idu kući

Avion je spreman, idemo po generale, dečki konačno idu kući, najavio je za Novu TV. 

- Konačno su se preklopile pravo i pravda. Sad je haaški sud svojom presudom potvrdio i svijetu poručio da je Domovinski rat bio oslobodilački, kazao je Matić zahvaljujući svim građanima i braniteljima koji su bdjeli i molili za generale. 

- Konačno stavljamo točku na Domovinski rat. Oslobodili smo Hrvatsku pravedno i ono što je Hrvatska cijelo vrijeme znala sve ove godine sada zna cijeli svijet, veseo je bio Matić. 

U Haagu je pak supruga generala Mladena Markača. Kaže da joj ništa više nije važno, samo presuda koju su tako željno čekali. Ne znaju, kažu, kad će točno kući, no željno ih iščekuju. 

- Izuzetno sam sretan, znao sam da Mladen nije kriv. Mi koji smo šest godina proveli boreći se s Gotovinom i Markačem znali smo svaki detalj, kazao je Davor Pavlović, prijatelj i suborac Mladena Markača.

- Ne može se opisati neizmjerna sreća. Repubilka Hrvatska sprala je ljagu zločinačkog pothvata. Pravda je danas pobijedila, zaključio je Pavlović.

"Hvala Bogu"

Ne mogu vjerovati ... strašno sam uzbuđena, ... teško mi je govoriti, no jasno da sam sretna i samo mogu reći hvala dragom Bogu - drhtavim glasom s Trga Josipa bana Jelačića uspjela je na mobitel prozboriti Brankica Janči, sestra generala Mladena Markača koja sa svojom obitelji već dugi niz godina živi u Bjelovaru. S bratovim prijateljima i suborcima još jutros je krenula put Zagreba, a na polasku je Pixsellovom fotoreporetru Damiru Špeharu samouvjereno poručila:

- Večeras ćeš ga sigurno moći slikati uživo zajedno sa mnom i svima nama - kazala je očito već tada uvjerena da će pravda pobijediti te da će geral Mladen Markač biti oslobođen i večeras sigurno stići doma.

Odvjetnici zadovoljni

Gotovinin odvjetnik G. Kehoe kazao je kako je presretan. 

- Gotovina odlazi kući pred Božić koji će napokon moći provesti s obitelji, kazao je. 

I odvjetnik M. Markača John Johns izrazito je zadovooljan presudom. Kaže kako je ona prva presuda koju je donijelo raspravno vijeće bila neodrživa. 

- Ovime se vraća kredibilitet haaškom sudu, smatra on. 

General Ivan Čermak koji je oslobođen još  prvostupanjskom presudom na koju se nije žalio javio se telefonom u emisiju Nove TV. Pod visokom je temperaturom pratio prijenos izricanja presude:

- Srce mi je skoro prepuklo, a oči su mi pune suze, kazao je Čermak dodajući kako je ovo velika stvar za generale, za Hrvatsku i sve nas. 

Dočekat ću ih večeras makar me morali u kolicima gurati, najavio je. 

Gotovinin Luka Mišetić nije krio sreću zbog oslobađajuće presude. Ovo je druga presuda suca Orieja koja je u cijelosti promijenjena. Trebao bi učiniti časnu stvar i podnijeti ostavku.

– Pravda je danas zadovoljena. Gotovina i Markač danas su slobodni ljudi. Ovo je njihov dan. Pravda je danas zadovoljena. Gotovina i Markač danas su slobodni ljudi. Ova presuda je bitna za Hrvatsku, branitelje i istinu o Domovinskom ratu. Presuda Martiću pokazala je da je postojala zločinačka politika Srba prema nesrbima na tlu Hrvatske. Ova presuda pokazuje da, iako je i s hrvatske strane bilo zločina, to nije bila politika. Nije postojala zločinačka politika prema nehrvatima. 

>> POBJEDA ISTINE! Haaški sud oslobodio Gotovinu i Markača!!

Komentara 13

LU
ludoglavi
10:31 16.11.2012.

Bog i Hrvat, sad se vidi da nismo stoljećima bili uzalud predziđe krščanstva!

I4
IQ 40
10:33 16.11.2012.

1. Pravo i pravda se rijetko susrecu u surovoj realnosti zivota. 2. 8 godina je OSAM godina su bili u kazamatu 3. Ako mi nesto smeta (sa velikom isprikom svima) to su ljige i ljignje koji se zele okoristiti onima,, koje preziru (mozda je prejako, a)

Avatar ambasadoor
ambasadoor
10:09 16.11.2012.

Sretan vam povratak u Domovinu! Dobro nam se vratili,junaci i osloboditelji!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije