Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KANCELARKA

Po anketi potpora Merkel najveća od početka godine

Angela Merkel
Foto: Reuters/PIXSELL
09.03.2016.
u 10:37

U usporedbi s prethodnim istraživanjem Merkel je osvojila dva postotka više

Potpora njemačkoj kancelarki Angeli Merkel od početka godine na najvišoj je razini, pokazalo je istraživanje čiji su rezultati objavljeni danas, samo četiri dana prije održavanja izbora u trima njemačkim saveznim državama.

Anketa tvrtke za istraživanje javnog mišljenja Forse, pokazala je da Merkel, koja je kod kuće suočena s otporom i kritikama zbog politike otvorenih vrata prema migrantima, osvaja 50 posto glasova u anketi o hipotetskim predsjedničkim izborima, u odnosu na 13 posto koliko su ih Nijemci dali predsjedniku socijaldemokrata Sigmaru Gabrielu

U usporedbi s prethodnim istraživanjem Merkel je osvojila dva postotka više

No konzervativni blok, koji čine CDU i bavarski CSU dobiva 35 posto glasova, što je isto u odnosu na rezultate prošle ankete. Socijaldemokrati, manji partner vladajuće koalicije Angele Merkel, po anketi osvajaju 23 posto ili jedan posto manje nego u prošlom istraživanju.

Stranka Alternativa za Njemačku, koja bi, kako se očekuje, u nedjelju na izborima u Baden-Wuerttembergu, Rajni Palatinatu i Saskoj Anhaltu trebala dobro proći, po mišljenju ispitanika u ovom trenutku osvaja jedan posto više, odnosno 10 posto biračkih glasova. 

Glasovanje se smatra prvim izbornim testom za Merkel, gledanu kroz njezinu migracijsku politiku nakon vrlo teških osam mjeseci migrantske krize zbog koje je u zemlji izgubila potporu brojnih građana, a došlo je i do nesuglasica s nekim partnerima unutar EU-a.

>> Merkel: Treba smanjiti broj ilegalnih migranata u svim zemljama, uključujući i Grčku

>> Merkel: Europa ne smije dopustiti da se u Grčkoj stvori kaos

Komentara 18

Avatar nula
nula
11:57 09.03.2016.

A gdje vam je clanak o zatvaranju, od ponoci, "balkanske rute" ??

Avatar Oneill
Oneill
11:03 09.03.2016.

A kad je tako vole neka je zapakuju u zlatni celofan a nama u Europi sigurno nikome nezreba.

DU
Deleted user
11:46 09.03.2016.

Ma to su iste takve ankete kao i one koje su predvidjele pobjedu Lignjice sa 20% nad Kolindom...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije