Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
suđenje u rijeci

Pljačkaška banda Borisa Pilčića na optuženičkoj klupi

boris pilcic
Nel Pavletic/PIXSELL
14.01.2013.
u 15:56

Sjedokosi 62-godišnjak Boris Pilčić, koji u kaznionici u Lepoglavi služi 30-godišnju zatvorsku kaznu zbog ubojstva i pokušaja ubojstva, odlučio je sebe i bivše kompanjone prokazati

Razbojnici koji su se u dvije oružane pljačke poslovnica Riječke banke u Fužinama i Bakru davne 2001. godine domogli ukupno 235 tisuća kuna vjerojatno nikad ne bi sjeli na optuženičku klupu da šef bande Boris Pilčić iz Dražica u zaleđu Rijeke, danas sjedokosi 62-godišnjak koji u kaznionici u Lepoglavi služi 30-godišnju zatvorsku kaznu zbog ubojstva Danijele Fileš i pokušaja ubojstva njena prijatelja Zdravka Kostića u Zagrebu 2001. godine, krivotvorenja isprava i nasilnih razbojstva, nije odlučio sebe i bivše kompanjone prokazati. 

Učinio je to, rekao je u ponedjeljak u riječkoj sudnici, jer su se okolnosti i njegova "volja" promijenile na što je presudno utjecalo, priznao je, što je čuo da su bivši suradnici i prijatelji iz pljačkaških pohoda o njemu svašta loše govorili, hvalili se da su "staroga spremili na robiju pa mu ne moraju vratiti novac" i najvažnije, što su ga prijavili, a neki od njih bili i svjedocima, u postupku zbog ubojstva. 

– Za ubojstvo sam osuđen, ali i dalje ga negiram. Nije bilo nikakvih materijalnih dokaza protiv mene, samo njihove izjave – objasnio je.

Uz Pilčića, koji je očitujući se o optužnici kazao da je kriv, a potom i detaljno opisao kako su pljačke izvedene, pred sutkinju Iku Šarić sjeli su Zlatko Žigman, Radovan Horvat, Slobodan Maksimović i Renato Pinterić, doveden iz zatvora u Puli. Ova četvorica ne smatraju se krivima pa su, očekivano, Pilčićeve tvrdnje nazvali lažima, no bivši legionar kojeg bije glas da su se nad njegovim metodama zgražali i u krim-miljeu, nije se pokolebao svako malo ubacujući u svoj iskaz da oni dobro znaju što priča. Ponavljajući sve što je 2006. godine rekao policiji i tužiteljima o pljačkama tražeći da se istraga, koja je 2004. godine bila zatvorena kao neriješen slučaj, ponovno otvori, Pilčić je govorio o međusobnim odnosima, nabavci oružja, podjeli novca od pljački, a potvrdio je i da je u pljački u Bakru sudjelovao i pokojni Perica Majstorović koji se 2010. godine objesio u zatvoru dok je služio 40 godišnju zatvorsku kaznu zbog ubojstva Slavice Medanić 2006. godine.

>>Tri oružane pljačke u Zagrebu u samo 24 sata

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije