Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ubio se

Pljačkaš iz Laništa: Radije ću umrijeti nego živjeti k\'o klošar

'25.05.2012., Zagreb -  Pljackas Darko Miskic stanovao je na adresi Laniste 22. Bar Paparazzi. Photo: Daniel Kasap/PIXSELL'
Foto: 'Daniel Kasap/PIXSELL'
1/3
28.05.2012.
u 09:00

Životni moto robijaša: “Tko visoko leti, barem zna da leti”, bio je Miškićev lajtmotiv

"Radije ću se sam upucati nego umrijeti k'o klošar". Bila je to omiljena rečenica Darka Miškića (42), razbojnika koji si je u četvrtak nakon oružane pljačke poslovnice Privredne banke u zagrebačkim Hrgovićima, vidjevši da neće moći izbjeći policiju, sam presudio hicem u glavu.

Otkrivaju to njegove prijateljice iz kafića Paparazzi na Laništu kamo je taj Zagrepčanin svakodnevno zalazio od prošlog ljeta kada se sa svojom djevojkom I. S. doselio u tu četvrt.

– Kako je živio, tako je i umro, eto takav je bio! Govorio je i: "Tko visoko leti, barem zna da leti". Nije kao mnogi bio jak samo na riječima. Govorio je da neće živjeti kao klošar i, kad je do toga došlo, napravio je to – kaže mlađahna Dušanka Polanščak (27) u čijem je Paparazzi trenutačno najmu. Tužna je zbog smrti, kako kaže, pravog prijatelja kojem se mogla uvijek povjeriti, ali i ljutita na policiju jer su je, kaže, "zeznuli" u svakom pogledu.

Dijete u stanu

– Policajci su me na cesti ispred kafića nakon pljačke držali skoro sat vremena iako je moje dijete od godinu i pol dana bilo samo u stanu. To je bilo prestrašno – strastveno govori Dušanka koju su, kaže, u policiji poslije toga ispitivali o pljački i njezinu odnosu s Darkom Miškićem. Pretražili su joj kafić, stan i auto. Našli, tvrdi, nisu ništa. Isto su učinili i Miškićevoj djevojci, kaže, a jesu li ondje nešto našli, ne zna.

– Znala sam da je zadnjih mjesec dana moj kafić bio pod prismotrom policije i da su mi prisluškivali motel. Pa to je znao cijeli grad! Zato su mi gosti i prestajali dolaziti, a sada, nakon ovog mog privođenja, situacija je još gora. A sve samo zbog toga što smo bili prijatelji! – nastavlja samohrana majka Dušanka dodajući da je s Miškićem imala isključivo platonski odnos.

Mračna prošlost

– On je svoju djevojku obožavao. Stalno je o njoj govorio, čak mu je i tu zadnju večer prije nego što se to dogodilo bila na jeziku. Nje mi je najviše žao u cijeloj priči jer su bili stvoreni jedno za drugo. Vrlo je draga osoba, a proživjela je kalvariju zadnjih nekoliko dana. Umro joj je dečko, a držali su je u policiji cijelu noć i pustili je tek popodne idući dan – reći će Dušanka.

U Miškićevu dosjeu stajala su silovanja, razbojništva i napad na talijansku policiju. Podsjetimo, čak 14 godina robijao je u Italiji, no njegova mračna prošlost Dušanku nikad nije zanimala.

– Čula sam svakakve priče o njemu, ali time se nikada nisam zamarala. Ako mi se netko svidi kao osoba, baš me briga što je radio prije. Neću ga se odreći nikada i ne vjerujem da ću ikada više naći tako dobrog prijatelja – govori Dušanka koja se, osim za posao, brine i za dijete. Očekuje, kaže, da će socijalna služba sada za nju pokazati interes.

Komentara 84

ME
melkior007
09:06 28.05.2012.

Kakva je poruka ovog teksta.Umri mlad da budeš lijep leš???Ovaj čovjek je nažalost u životu odabrao krivu stranu i tako je nažalost završio.

Avatar Khuen-Héderváry
Khuen-Héderváry
09:13 28.05.2012.

Hvala Republici Hrvatskoj i njenom vodstvu što je dovela građane do točke kada izjava kriminalca \"Radije ću umrijeti nego živjeti k\'o klošar\" ima smisla za sve veći broj ljudi.

SC
Stari Cinober
15:00 28.05.2012.

Pataren Odlično onda! Samo pazi da ne promašiš kad te krenu napadati. Jer će država svejedno snositi troškove očevida i obdukcije. Sretno!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije