Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SKUP HDZ-a

Plenković u Rijeci: Rezultati Milanovićeve Vlade bili su jadni i kukavni, a predsjednički mandat još mizerniji

Rijeka: Premijer Plenković na predizbornom skupu HDZ-a i koalicijskih partnera
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/10
10.04.2024.
u 22:46

Mi smo u neobičnoj političkoj utakmici u kojoj neće proći njihove sitne smicalice, jer mi nismo dopustili valove stečaja i otpuštanja kao u vrijeme njegove Vlade, ostvarili smo sve strateške interese, socijalnu koheziju i učinili da gospodarstvo napreduje, istaknuo je Andrej Plenković.

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković na središnjem predizbornom skupu HDZ-a i partnera za 8. izbornu jedinicu u Rijeci u srijedu je ustvrdio da su Zoran Milanović i oporba pokušali izvesti "protuustavnu diverziju i malu političku sabotažu". Plenković je ustvrdio da Zoran Milanović kontinuirano, posljednjih par tjedana, krši Ustav i temeljena načela ustavnog poretka, izlazeći iz onoga što je Ustav utvrdio 2006., a to je da predsjednici moraju napustiti pozicije u strankama i da se moraju ponašati politički neutralno tijekom parlamentarnih kampanja.

"On i oporba su imali vrlo jasan cilj, jer su shvatili da ponovno gube od nas, pa su morali učiniti nešto da bi malo zamutili vodu", rekao je Plenković. No, dodao je, nisu računali da će mobilizirati sve naše članove, birače i simpatizere, hrvatski narod koji dobro vidi za koga Hrvatska nije slučajna država niti želi da postane zemlja slučaj.

Time se, kaže, sprečava da Hrvatska otklizne u ruski kamp, da o temeljnim pitanjima međunarodnih odnosa ima grubo krive i dugoročno štetne procjene, kakve ima Milanović, da se ne pridružuje u potpori prijateljskom ukrajinskom narodu dok traje brutalna ruska agresija, istaknuo je predsjednik HDZ-a.

Plenković: Rezultati Milanovićeve Vlade bili su "jadni i kukavni", a predsjednički mandat "još mizerniji"

Plenković je ocijenio da su rezultati Milanovićeve Vlade, bili "jadni i kukavni", a da je uslijedio "još mizerniji, porazniji i destruktivan predsjednički mandat". 

VEZANI ČLANCI: 

Ocijenio je da Milanović u tom mandatu nije učinio ništa na međunarodnom planu, da je svojim stavovima i politikom samog sebe izolirao, pa su prestali dolaziti i upućivati pozive drugi svjetski državnici. Na unutarnjem planu, dodao je Plenković, Milanović je "snizio političku kulturu, a postao poznat samo po tome što ne bira najgore uvrede za poltičke protivnike, stručnjake, novinare i svakog tko ima drugačije mišljenje od njega".

 Mi smo u neobičnoj političkoj utakmici u kojoj neće proći njihove sitne smicalice, jer mi nismo dopustili valove stečaja i otpuštanja kao u vrijeme njegove Vlade, ostvarili smo sve strateške interese, socijalnu koheziju i učinili da gospodarstvo napreduje, istaknuo je Andrej Plenković. 

Prvi na listi HDZ-ove koalicije u 8. izbornoj jedinici i potpredsjednik HDZ-a Oleg Butković poručio je predsjedniku SDP-a Peđi Grbinu da će "ostati još dugo u oporbi", a Milanoviću da "ni on neće još dugo biti predsjednik RH". Istaknuo je da je HDZ krenuo u afirmativnu kampanju, želeći govoriti o prosperitetu i budućnosti, te o svojim dostignućima.

VIDEO Kako je izgledao Andrej Plenković od 2010. do danas

Ključne riječi

Komentara 6

KL
Klarahrv
05:22 11.04.2024.

Milanović kao predsjednik vlade? Ne hvala nikad više. Dok je on bio predsjednik vlade što je trebalo rasti kod njega je padalo. Sve što je trebalo padati kod njega je raslo. Najveće zaduženje zemlje, kreditni rejting smeće, pad BDP, smanjenje plaća i mirovina. Pogodovanje ljevičarskim vlasnicims tvrtki preko stečajnih nagodbi. Prema podacima iz EU Milanovićeva vlada 6. najgora. Preko šefa svog ureda kradja miljun kuna na lažnim putnim troškovima. Treba li još nešto dodati? Ne Hrvati ne žele neradnika i propalicu za predsjednika vlade.

Avatar kastanjer2
kastanjer2
08:42 11.04.2024.

HDZ je najbolja stranka u Hrvatskoj. HDZ je brana lijevim i desnim ekstremistima koji ugrožavaju državne institucije. Andrej Plenković je najbolji premijer od 2000. godine. Treba mu dati još jedan mandat.

ZO
Zorica48
23:54 10.04.2024.

Milanovic dosao nakon vaseg Sanadera kojega zaboravljate. Radi njega vasa stranka ima pravomocnu presudu za placku. Mislim da ste jedina stranka na svijetu. Pa vas je trebalo izbrisati iz registra stranaka. Milanovic je dosao kada je bdp bio u minusu a.vama gospodine Plenkovicu ostavio bdp u plusu 2.2. Pa vi ste napravili vise zla 100 puta od Sanadera.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije