Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HDZ PROGLASIO POBJEDU

Plenković: Osjećaj je odličan, jako smo zadovoljni. Već smo neke razgovore obavili, sve ide dobro

Zagreb: Andrej Plenković obratio se okupljenima u stožeru HDZ-a
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/33
18.04.2024.
u 00:39

Umjesto da čestitaju nakon uvjerljivog poraza, oni nastavljaju s ovom retorikom. Na ovim izborima pobijedio je HDZ, kazao je Plenković

Andrej Plenković obratio se uzvanicima u izbornom stožeru HDZ-a. U dvoranu je ušao uz pjesmu Eye of the Tiger, a popraćen je gromoglasnim pljeskom i uzvicima. Sudeći prema prvim rezultatima Državnog izbornog povjerenstva, HDZ je relativni pobjednik izbora. Nakon 90 posto prebrojanih glasova, HDZ osvaja 60 mandata. 

 

- Želim prije svega zahvaliti svim biračima i sugrađanima. Po treći put zaredom HDZ je uvjerljivo pobijedio na parlamentarnim izborima - kazao je Plenković te dodao: 'Sutra ujutro krećemo u formiranje parlamentarne većine kako bismo formirali našu treću vladu'. 

- Želim čestitati svim drugim strankama koje su na ovim izborima poražene od strane HDZ-a. Mi ćemo nastaviti našu politiku koja je u proteklih osam godina zaštitila hrvatske građane od kriza, očuvala hrvatsko gospodarstvo, omogućila ostvarivanje niza strateških ciljeva  - kazao je Plenković. 

- Umjesto da čestitaju nakon uvjerljivog poraza, oni nastavljaju s ovom retorikom. Na ovim izborima pobijedio je HDZ - kazao je Plenković te zahvalio partnerima iz koalicije i dodao kako je HDZ pobijedio SDP s gotovo 20 razlike u mandatima. 

- Vodit ćemo računa o interesima hrvatske države, a država ima jedan ključan interes. Jačanje čvrste političke stabilnosti, formiranje nove parlamentarne većine, formiranje nove Vlade, samo tako možemo zajamčiti kvalitetnu budućnost za hrvatske građane. Predlažem da se sada malo zabavimo jer vrijeme je pobjede i vrijeme slavlja i da već od sutra krenemo u nove zadaće u nacionalnom interesu hrvatskog naroda i hrvatske države - kazao je Plenković. Nakon govora dao je kratku izjavu za novinare.

 

- Odličan je osjećaj, treća pobjeda, jako smo zadovoljni, s obzirom na enormnu izlaznost. Tri puta pobijediti na parlamentarnim izborima je zaista uspjeh i kad je velika izlaznost HDZ je pokazao da pobjeđujemo - rekao je Plenković novinarima nakon govora, a na pitanje s kim će koalirati kazao je 'Vidjet ćete vrlo skoro'.  

- S nekim kolegama smo razgovarali, ali razgovarat ćemo od sutra. Kazat ćemo vam sutra, već smo neke razgovore obavili, sve ide dobro. Bitno je da pobjednici formiraju vladu, to je ono što je bitno - kazao je.

GALERIJA Od euforije do razočaranih lica: Pogledajte raspoloženja po stožerima nakon izlaznih anketa

Zagreb: Andrej Plenković obratio se okupljenima u stožeru HDZ-a
1/15

Komentara 25

JU
Jure1991
01:08 18.04.2024.

Nekako mu je kiseli smješak.

LL
Litos(l)av
01:02 18.04.2024.

Badava ti. Nemaš 76 ruku. A ako budeš išao s onima protiv kojih si pljuvao to će samo govoriti o tvom karakteru.

DA
dalmatimun1
06:01 18.04.2024.

Opet pobjeda 😂

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije