Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIVŠI BRITANSKI PREMIJER

Plenković o sastanku s Blairom: Razgovarali smo o potencijalnoj suradnji s njegovim institutom

Zagreb: Plenković dao izjavu za medije nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
1/2
26.08.2021.
u 11:10

Govoreći o prihvatu Afganistanaca, Plenković je kazao kako je Hrvatska pokazala volju

Premijer Andrej Plenković danas je nakon sastanka s veleposlanicima dao izjave za medije te komentirao nabavku borbenih zrakoplova, sastanak s bivšim britanskim premijerom Tonyjem Blairom te prihvat Afganistanaca. 

- Kupnja višenamjenskih borbenih aviona strateški mijenja pogled na Hrvatsku. Dugoročno je izrazito bitno za našu sigurnost, govori premijer.

Govoreći o prihvatu Afganistanaca, Plenković je kazao kako je Hrvatska pokazala volju

- Iskazali smo spremnost da prihvatimo sve one ljude koji su povezani s Hrvatskom na bilo koji način. Ima ljudi koji su povezani i rodbinski s Hrvatima, neki su radili s Hrvatskom i mi smo spremni sve njih prihvatiti.  Prihvatit ćemo sve građane i koji su visokoprofiliranih zanimanja, a posebno vi osjetljivi smo i na žene i djecu, kazao je. 

Tony Blair sastao se u srijedu s premijerom, a Plenković je kratko otkrio teme njihovog sastanka. 

- Njegov dolazak je bila potencijalna suradnja s njegovim institutom, a njegova uloga je da pomaže zemljama u EU procesima i to je bila tema, kaže.

Komentara 1

DU
Deleted user
11:26 26.08.2021.

Bio sam na 10 plasticnih operacija face da licim na Plenkovica, vidi mi avatar, skoro smo kao braca

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije