Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMETNO (NE)SIGURNI Riskantan prilaz kupalištu

Plaža za invalide i dalje bez autobusne postaje

06.03.2009.
u 16:03

Pristupnoj cesti do plaže za invalide (Opatijska cesta - Ž 5051) nedostaje odgovarajuće autobusno stajalište i, prema svemu sudeći, ni ovog ljeta neće ga biti, rečeno je na 9. sjednici Županijskog savjeta za sigurnost prometa na cestama PGŽ-a.

Projekt je izrađen
Novka Jačmenica-Spasović upozorila je na hitnu potrebu rješavanja ovog problema, a vidi ga u gradnji autobusnog stajališta i nogostupa za invalidne osobe uz prilaz plaži.

Ipak, Županijski je savjet dao izraditi projekt idejnog rješenja, i to u dvije varijante autobusne stanice, te ga dostavio “nadležnim subjektima”, Županijskoj upravi za ceste i Gradu. Time smatraju da su svoj dio posla odradili, a s tim je li nogostup potreban ili ne, savjet nije suglasan. No, slažu se da peron za putnike treba biti propisno obilježen i asfaltiran te osigurati siguran pristup plaži tijekom cijele sezone kupanja.

U pregled najznačajnijih projekata i inicijativa spadaju još i preglednik primjene Pravilnika o prometnim znakovima s osvrtom na njihovo stanje, elaborat o nedostacima sigurnosti petnaest pješačkih prijelaza na javnim cestama, praćenje prometnih nesreća u Geografskom informacijskom sustavu te niz akcija - “Motociklom u život”, “Prvi koraci u prometu”, časopis o prometnoj kulturi - “Žmigavac” te emitiranje videospota o sigurnosti u prometu.

Oprezniji vozači
Godine 2008. na području županije zabilježeno je ukupno 4478 prometnih nesreća, 440 manje nego lanjske godine; 48 prometnih nesreća za njihove je sudionike imalo fatalne posljedice (36 poginulih), a pod utjecajem alkohola vozilom je upravljalo ukupno 713 sudionika cestovnih nezgoda.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije