Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Visoka rezolucija

Plavetnilom s ekrana u Japanu obilježen Dan mora

akvarij (1)
Foto: AFP/Pixsell
1/6
19.07.2010.
u 12:14

Možda će vam se učiniti da djevojčica gleda u akvarij s ribama, no istina je ipak nešto drugačija. Japanci su u povodu Dana mora u Sonyjevoj zgradi u središtu Tokija prikazali film u visokoj rezoluciji sa snimkama akvarija u Okinawi.

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
15:13 19.07.2010.

Naravno to su snimke iz akvarija a ne mora. U moru oko Japana vise nema riba ili dupina. i to samo hvala njihovim apetitom za ribu, dupine,kitove,ili bilo sta zivoga sa dna mora. Samo nastavimo tako i te snimke ce biti sve sto ce ostati od svega toga mora.

CO
corvin
01:41 20.07.2010.

@ rudolf_p poprilicno netocno. vrlo stereotipan komentar. u tokyu stanujem posljednjih nekoliko godina, proputovao sam japan od krajnjeg sjevera do krajnjeg juga. i ronim i fotografiram. more nije nista vise devastirano nego u bilo kojoj drugoj razvijenoj drzavi. potrebno jee i shvatiti o koliko je prostranstvu ovdje rijec, japan se proteze na vise od 3000 kilometara, a sastoji se od gotovo 7000 otoka. morsko je prostranstvo nemjerljivo sa bilo cime u europi. istina, japanci jedu (gotovo) sve iz mora, ali to ne umanjuje cinjenicu da su jedan od svjetskih lidera u ocuvanju okolisa. a iz nekih osobnih iskustava, sto vidim na ulicama svaki dan, ljudi ne bacaju opuske, recikliraju svo smece, i ne treba im poticaj od 50 lipa po boci da plasticnu bocu vrate za recikliranje, na plazama volonteri posjetiteljima dijele vrece za otpad, a cak i na plazama puse na posebno oznacenim mjestima. istina, izlovljavaju i kitove i dupine, ali ni ta brtalnost nije nimalo razlicita od one koju kanadjani ili sjeveroeuropejci koriste u tamanjenju tuljana, ili hrvati ( jer nemaju vise medvjednica) u surovim igrama sa kucnim ljubimcima. u japanu je gotovo nemoguce da netko zaveze psa za auto i vuce ga po cesti. a u ovih nekoliko godina nisam nikada primjetio niti jednog lutalicu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije