Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nakon odlaska holy

Platforma 112 za temeljitu reviziju politike gospodarenja otpadom

smeće (1)
Patrik Macek/Pixsell
12.06.2012.
u 10:34

Potpisnici platforme očekuju da će novi ministar Mihael Zmajlović biti jednako hrabar u obračunu sa štetnim partikularnim interesima

Nakon ostavke ministrice zaštite okoliša Mirele Holy, organizacije okupljene oko Platforme 112 očekuju od premijera da povišenu ljestvicu političke odgovornosti dosljedno provodi prilikom utvrđivanja drugih eventualnih prekršaja i zlouporaba položaja.

U odaslanom priopćenju organizacije daju punu podršku borbi za temeljitu reviziju politike gospodarenja otpadom, koja je dokazano predmet poslovnih malverzacija i krajnje netransparentnosti, te pozivaju Vladu da osigura kontinuitet politike zaštite okoliša kako ju je definirala bivša ministrica čija su "stručnost i posvećenost zaštiti okoliša kao javnom dobru neupitne".

Ministrica Holy također je bila je odlučna da se standardi zaštite okoliša dosljedno primjenjuju u ocjeni velikih investicijskih projekata, bez štetnih kompromisa s investitorima. Neobična je koincidencija da je, kako je sama već istaknula, ministrica primala prijetnje smrću, dok je istodobno njezina tri mjeseca stara stranačka prepiska dospjela do novinara HTV-a, ističe se u priopćenju.

Smatraju da kontekst ne mijenja činjenicu da je povod za ostavku legitiman, no svakako dovodi u pitanje motive koji stoje iza generiranja ovog slučaja upravo u ovom trenutku u prvoklasan politički incident. Stoga zahtijevaju da se temeljem kaznene prijave koju je Holy podnijela provede temeljita i promptna istraga.

Potpisnici platforme očekuju da će novi ministar Mihael Zmajlović biti jednako hrabar u obračunu sa štetnim partikularnim interesima u odnosu na ciljeve i politiku zaštite okoliša.

 

Komentara 2

KO
korisnik2
11:18 12.06.2012.

imperator zoran ima fetis na broj 21? hm...

OB
-obrisani-
11:14 13.06.2012.

Organizacije okupljene oko Platforme 112 očekuju od premijera da povišenu ljestvicu političke odgovornosti dosljedno provodi prilikom utvrđivanja drugih eventualnih prekršaja i zlouporaba položaja. +++ Te organizacije okupljene oko Platforme 112, među kojima su GONG, Dokumenta, B.aB.e. i još njih dvadesetak, bi trebalo što žurnije raspustiti i umjesto procesuiranja radi protudržavne djelatnosti poslati na izgradnju Peljeskog mosta, zajedno sa većinom tih tzv. “antifašista”.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije