Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Strah i trepet

Plaški drhti: Fantomski davitelj smaknuo staricu

\'Plaski - Kuca u selu Latin opcina Plaski u kojoj je ubijena 88-godisnja starica Ana Klipa.Starica je pronadena mrtva u kuci i naknadnom istragom utvrdeno je da je ubijena.040710 Photo: Kristina Ste
Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
05.07.2010.
u 21:20

Za skromnu Anu Klipu koja je živjela u kući na kraju sela Latina svi mještani kažu da je bila dobra i poštena te da je ubojica teško mogao naći motiv

Strah nas je. Liježemo u krevet, a bojimo se hoće li, kad padne noć, netko pokucati na druga vrata – dio je to bolne reakcije Draginje Grković nakon što je u malom selu Latinu nedaleko od Plaškog pronađeno beživotno tijelo njezine susjede Ane Klipe. I drugi susjedi su s nevjericom prepričavali u javnosti poznate detalje slučaja koji je šokirao cijeli kraj.

– Bila je poštena i skromna žena. Ne znam kome bi bilo u interesu da je ubije. To je strašno – rekla je Savka Grković

>>Ubijena starica iz Latina kod Plaškog

Živjela od 1000 kuna

– Znam da su ljudi u Latinu u strahu, osobito starice koje ondje uglavnom žive. Čak je i meni bilo nelagodno kad sam se preksinoć kasnije vraćao kući i ulazio u stan. Iako ne volim slušati svakojake priče i vjerujem da su često plod nečijih interesa, znam da se po Plaškom govori o nepoznatom davitelju. Navodno se sumnja na nekog muškarca koji ne živi ovdje – ispričao je Ivan Šego, načelnik općine Plaški.

Tomu u prilog ide i odabir lokacije, jer je kuća u kojoj je živjela Ana Klipa posljednja u selu. U unutrašnjosti kuće ispremetane su sve stvari, pa mještani vjeruju kako je nepoznati davitelj u kuću nesretne 88-godišnjakinje ipak ušao kako bi pronašao novac ili neke druge vrijednosti. Očito je mislio da je riječ o lakom plijenu, jer ga nije spriječio ni skroman izgled kuće koja izgleda poput napuštenog objekta, a ni općepoznat podatak da starica preživljava sa samo 1000 kuna mjesečno.

I tijekom jučerašnjeg dana policija je intenzivno provodila istragu. No, nakon što je službeno potvrđeno kako je obdukcijom obavljenom u Općoj bolnici Karlovac utvrđena nasilna smrt, u javnosti nije bilo novih detalja o cijelom slučaju.

Informativni razgovori

– Zbog interesa istrage još ne možemo priopćiti nikakve detalje cijelog slučaja. Nadam se da će nove informacije biti dostupne već sutra – rekla je Andrea Lenard, policijska službenica za odnose s javnošću PU karlovačke.

Ipak, doznajemo kako je tijekom dana obavljen niz informativnih razgovora s ljudima iz Plaškog koji bi policijske istražitelje trebali dovesti do nepoznatog davitelja. Do tada će stanovnici Plaščanske doline i dalje u krevete odlaziti sa strahom.

Danas poslijepodne na lokalnom groblju pokopana je 88-godišnja Ana Klipa.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije