Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Planinar poginuo na slovenskom Grintovcu

gri
AFP
VL
Autor
Hrvoje Dečak
29.12.2009.
u 13:44

Planinar je stradao na planinarskom putu koji s Grintovca vodi prema Zoisovoj kući, a nesreća se dogodila na Ovnovim čerima. Priopćeno je da je bio dobro opremljen, ali da nije imao kacigu.

Silazak s Grintovca, 2558-metarskog najvišeg vrha slovenskih Kamniških alpa, bio je koban za 59-godišnjeg planinara iz Ljubljane, javljaju slovenski mediji. On je iščašio nogu i počeo kliziti po snijegu, a na kraju je pao u oko 300 metara duboku provaliju. Ni GSS ni helikopter slovenske vojske više mu nisu mogli pomoći.

Planinar je stradao na planinarskom putu koji s Grintovca vodi prema Zoisovoj kući, a nesreća se dogodila na Ovnovim čerima. Priopćeno je da je bio dobro opremljen, ali da nije imao kacigu. Bio je u društvu 57-godišnje planinarke iz Tržiča.

Kamniške su alpe Zagrebu najbliži dio Alpa pa su vrlo popularne i među hrvatskim planinarima i alpinistima, ali zimi je opasnost od nesreća zbog snijega, leda i lavina mnogo veća.

Ključne riječi

Komentara 3

OJ
Ojhaa
16:42 29.12.2009.

molim admina da ukloni ovaj ultrakretenski upis mog zemljaka.....

OB
-obrisani-
14:59 29.12.2009.

Postoji osnovana sumnja da se planinar sam bacio u ponor zbog saznanja da Slovenija još dalje blokira veliki, uspješnu, plemenitu i poštenu Hrvatsku..I mnogi od nas bi to napravili ali nemamo dovoljno novca da avtobusom stignemo do Kamniških alpa...

NE
nedamsedol
15:04 29.12.2009.

Postoji osnovana sumja, da si eno tele zarukano, ki smradi in dežura na vseh forumih!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije