Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 43
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Udruga sudaca:
Povratak na članak

Plaće sudaca mora se štititi od samovolje

Udruga hrvatskih sudaca priopćila je: “Protivimo se da se Zakonom o plaćama u javnom sektoru koji je pripremljen u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava uređuju i plaće sudaca...

Komentari 6

KO
komando
08:45 17.12.2013.

Pa da nas nastavite nasuho k............ti!

VL
BU
bubimima
09:02 17.12.2013.

Samo kad bi i suci bili na europskoj razini. Ovako, kakva država, takvi suci pa onda i takve plaće. I nemaju se šta buniti.

VL
HO
hordubal
09:05 17.12.2013.

kad njih zasvrbi onda se pozivaju na međunarodne standarde, a kad vlasnik one2playa ubije mladića (nakon brojnih prekršaja!), a sutkinja mu dosudi manje od minimuma onda šute, tu valjda nisu bitni međunarodni standardi, ubojica dviju djevojaka završi na školovanju u inozemstvu, mučno bi bilo nabrajati sve slične slučajeve, i onda imaju morala pozivati se na međunarodne standarde?!, dok nam je ovajkih sudaca ne trebaju nam nespodobni političari

VL
Avatar Vuglec
Vuglec
09:54 17.12.2013.

A tko će nas građane štititi od samovolje pojedinih sudaca? Sve ove godine svjedoci smo nepridržavanje ustava i zakona od strane pojedinih sudaca kojima je guranje prsta u stražnjicu isto što i rukovanje i to prolazi bez ikakvih sankcija. Nismomo čuli da se ova udruga ogradila od takvih sudaca, ali su vrlo glasni kada su u pitanju njihove nezaslužene plaće!?

VL
MC
mcmarko
10:12 17.12.2013.

Što bi ovaj sa slike rekao da suci koji donose presude koje nisu u skladu s Ustavom i zakonima RH dobiju otkaz? Plus da moraju vratiti plaće? Što onda? Neki dan se Smerdel čudi što nisu dozvolili Josipoviću primjedbe na promjene Ustava jer je zakasnio. Pa njih dvojica su obrazovali te nesposobnjakoviće. Nisam ja. Je li ih sram? Možete si misliti. Jadranka Kosor dipl. iur. nigdje podatka o diplomiranju. Đapić prepisivač magisterija. Neki ustavni suci nemaju dana radnog staža kao suci prije imenovanja. Mašu ustavom a nisu ga ni jednom pročitali. Kad bi svaki sudac u RH naizust izrecitirao ustav ne bih im smanjio plaće. Ako ne bi, dobili bi otkaz i neka vode kafiće i restorane koje imaju u vlasništvu. Sramota. Ništa ne rade i još hoće više, a zaštićeni su ustavom a toga nema nigdje. U jugi su se us....i na spomen rezizbora a u Hr što si gori to si kvalitetnijie. Državno odvjetništvo nije iznimka.

VL
CO
comuni
10:40 17.12.2013.

vama bi trebalo uzeti najviše.jer ste najgori.i naj više.korupcije ima u sudstvu a naročito taj SESSSSA.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.