Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
povećanje zarade

Hoće li se hrvatske plaće približiti Češkoj do kraja godine? Blage povišice krenule od siječnja

22.01.2024.
u 08:20

Prosječna plaća zaposlenih u prerađivačkoj industriji porasla je u godini dana za 149 eura na 1112 eura, u građevinskom sektoru još uvijek su ispod 1000 eura.

Komentara 13

NE
Nemanadimak
08:40 22.01.2024.

U gradjevinskom sektoru jos su ispod 1000 eura a cjena kvadrata 3-4000 eura! Graditelji poduzetnici se zale kako su place otisle i nedostatak radne snage i bili su primorani dici cijene kvadrata. Pa sad ako ovi jos uvijek maju place manje od 1000 eura kako su cijene kvadrata tu di jesu?

DM
D'Mich
14:56 22.01.2024.

Češku teško. Česi su odavno prešišali nas, a prešišali su čak i Slovence i pušu za vratom Talijanima. Za očekivati je da će i njih. Slovenija je dugo bila najbolja među istočnoeuropskim zemljama, sad je to Češka. Što se nas tiče mi smo slabiji od Češke, Slovenije i Estonije. Tu smo negdje sa Poljskom.

EJ
ejStef
14:24 22.01.2024.

Hm, plaća pomoćnog radnika u građevini će uvijek biti mala (bolje rečeno manja od prosjeka) jer za to ne treba nikakva kvalifikacija i znanje. Zato struka zaradi poprilično - zidari, tesari, keramičari itd. Vidi se da neki komentatori tu nikada nisu ništa radili, niti bili u kontaktu s onima koji rade... A prerađivačka industrija mora zaraditi plaće, nije to državna ili javna služba da novci padaju s neba, radio ne radio. Tu su plaće uvjetovane poslovima koji se dobiju i konkurenciji na tržištu... Tako da kako rastu plaće, neke industrije jednostavno nestanu ili se presele. To se zove tranzicija gospodarstva... Umjesto da se stalno pljuje po poslodavcima i gospodarstvu, treba poticati otvaranje industrija gdje se rad može više naplatiti. Dosta te uravnilovke i komunističkih ideja...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije