Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lalovac u Zadru:
Povratak na članak

Pitat ću austrijske i talijanske ministre financija mogu li oni otplaćivati model švicarca koji su nametnuli Hrvatskoj

Banke nisu imale nikakav rizik. Oni su unijeli eure i građani će im eure i vratiti – rekao je Lalovac.

Komentari 26

Avatar majmunranko
majmunranko
11:49 04.10.2015.

Pa to si imao priliku pitati zadnje četiri godine, sine Obradov. Pa nisi, nije vas bilo briga što Hrvati grcaju u dugovima i što ih se u četiri godine iselilo 90.000 zbog neimaštine, brinuli ste se samo za Srbe, četnike, udbaše i jugokomunjare. Kasno je sad za domoljublje, sine Obradov, kasno je za zapitkivanje okolo. A zašto bi sad pitao ministe u Austriji i Italiji, a ne ministre u Srbiji i Republici Srpskoj, obzirom da su to vama Lalovcu, Grčiću, Opačićki i ostalim ministrima vaše matične domovine?

VL
GU
General_U
11:52 04.10.2015.

talijani vole lov mogli bi laleta zamjenit za ličkog međ... nemoj lale u šumu da ideš iako bi bilo bolje da si tamo.

VL
DU
Deleted user
11:57 04.10.2015.

Kaj to nisi pitao kada si bio u RBA banci, jesi jadan sada nama misliš prodavati m*** pod bubrege.

VL
DH
dalibor.hren
12:02 04.10.2015.

Niti sam dobio eure, niti franke, a otplaćujem 350% u kunama!

VL
MA
marsovac
11:50 04.10.2015.

a oni ce mu reci, druze Lalovac ruka mi je u kvaru uhvati me za ..........ha,ha,ha, koja neokomunisticka smlata.

VL
NA
navodno
11:56 04.10.2015.

Lažni zaštitnik obespravljenih i lažni hajdukovac.

VL
ST
stric5
12:57 04.10.2015.

....nije me briga za "švicarac" ni za lalovčev kredit....odhebite iz mog takuina drugovi esdepenjare

VL
DU
Deleted user
12:00 04.10.2015.

Treba ustrajno demaskirati tu teoriju da banke lihvare naše građane via CHF krediti. Odnosno, ilustracije radi, a da se pobije ta teza o riziku - ti isti dužnici, slijedom tih istih kred. ugovora, kod tih istih banaka, danas prozvanih u medijima da su grozni lihvari - bili su u povoljnijoj otplatnoj poziciji nego dužnici s eurskim ili kn kreditima. Tko meni ne vjeruje kako je doista bilo, nek utipka u tražilicu: Švicarci su sve do 2010. bili u plusu, rugali se eurima... I još povrh toga - čak do 55 % automobila ukupno prodanih tih godina sredinom prošlog desetljeća išlo je na kred. linije u CHF kreditima , koje su auto kuće imale partnerski otvorene s pojedinim bankama. I znate što - ti dužnici s auto kreditima su povoljnije prošli nego da su kupili automobile na kn ili eurske kredite jer su to bili kratkoročni (2-5 god.) i većina ih je gro otplatila kad je porastao CHF 2010. godine. Kako je to moguće? Da banke, danas etiketirane kao grozni lihvari, drže dužnike koji ih danas tako cikom&vriskom prozivaju godinama u povoljnijoj otplatnoj pozicjii? Znači, netko potpiše u banci priv.-posl. ugovor da se zadužuje u protuvrijednosti CHF s prom. kamatom - dok je povoljno, nitko ne haje ni za ostale dužnike ni za situaciju u državi. Kad se tečaj promijeni, kamata poraste - e onda su fuj banke, lihvari, ovakvi i onakvi. Što su oni očekivali da će tečaj jedne od glavnih europskih valuta biti čavlom pribijen na 20-30 godina zato što se oni polakomili za stanovima, apartmanima, oboritim automobila i sličnim guštevima koji su im bili do tada nedostupni. A ne zaboravite - još preostala vrijednost neotpl. kredita u CHF je cca 23 mlrd kn - ugrubo vrijednost AC Karlovac-Split!

VL
Avatar puky
puky
11:58 04.10.2015.

... ma što ih imaš pitati ... ti si član parije, jugo komunističke partije a oni nikoga za ništa ne pitaju ... metak u zatiljak i zdravo druže ... strava ...

VL
PR
prasoje
11:58 04.10.2015.

lale, pričaš gluposti, začepi tu srpsku gubicu

VL
PI
pismeni
14:15 04.10.2015.

G. ministre Vi samo u ovoj i ovakovoj Vladi možete biti ministar financija. Da sami nemate stanbeni kredit u švicarcima još bi Vam poneki i povjerovali. I tako ćemo mi to sve platiti preko proračuna.

VL
DU
Deleted user
15:06 04.10.2015.

pitat će, e jadničak, velika si ti fora, domet ti je porezna pljačka malih poduzetnika i potpisivanje kreditnih zaduženja, bijeda od ministra

VL
PR
prelog
21:16 04.10.2015.

Pa ti si dužan lovu, a ne oni...zašto se pjeniš?

VL
CH
chupakabra
06:44 05.10.2015.

Za sve vas velike hrvate koji plivaju u svojoj nekulturi bi poručio da je Lalovac bez obzira da li predizborno ili ne za narod napravio više nego svi vaši hdz ministri: Šule, kralj bifteka za mito, Dalicka sa svojim mužem u ini, Valentić sa skrbnickim racunima i firmama, škegrići sa fondom, svi puni novaca . Drugim riječima bogatstvo im se nagomilalo, čiji novac? Od banaka, njihovih jataka koji nisu vraćali kredite. Pa su bankama gledali kroz prste kad kradu hrvatski narod. I zapošljavali svoje zamljake. Pa nije samo sanader mangup u hdzu. To već i vrapci na krovu pjevaju. Valjda vam je barem jasno da sa hdzom nema boljitka..

VL
CH
chupakabra
06:55 05.10.2015.

Inače, mora se reći jasno neukima i slijepima da su banke do sada lihvarile građane sa chf kreditom i opomene naplaćivali u chf-u. Mikrogriziju bi savjetovao da ide oprati usta jer ovakve sramotne gluposti i laži čovjek sa dijagnizom ne može lupetati toliko neargumentirano i bezobrazno kao on.

VL
GU
gustirna
22:55 04.10.2015.

Slusaj borisu obrada lalovac,prestani narod masirati sa tim tojim svicarcima kojih se je udbaska banda sjetila pred izbore......svi koji su digli kredit u svicarcima su bez prisile potpisali ugovore.....zar ne...i zato suti i ne izigravaj zbog izbora nekog dobrocinitelja ii ratujes sa bankama jer znades da ti niti jedna svjetska banka nece dati kredit jer si spckao 100 miljardi kuna na nista,nulu....,i zemlju zaduzio do obrva...

VL
FI
Fijaker13
12:14 04.10.2015.

Btw mikro nano grizly ima spreman svoj copy paste komentar za "svicarce" . Istina ima u njemu ponesto istinitih cinjenica ali i jako puno kljucnih krivih. Mozda je mikro grizli Austrijanac. Ukoliko je to tako treba skunuti kapu za domoljublje!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.